Banner
Gıda Teknolojisi Facebook Gıda Teknolojisi Twitter Gıda Teknolojisi RSS

Etiketler: mikrobiyoloji

Analizde farklılaşmaya odaklanan Nanolab müşteri gamını ikiye katlayacak



İlk numunesini Aralık 2011’de kabul eden Nanolab Gıda, Yem, Su, Analiz ve Kontrol Laboratuvarı, 2014 itibariyle analiz kapsamını ve müşteri portföyünü genişletmeyi hedefliyor. Çalışmalarını ve hedeflerini Gıda Teknolojisi’ne anlatan Laboratuvarın Müdürü Gökçe Gürsoy, son yıllarda gıda mevzuatında meydana gelen değişikliklerle beraber laboratuvarların çalışmalarının sağlam bir hukuki zemine oturduğunu belirtiyor. 

Sinanson süt analiz sistemlerinde standartları belirliyor



Laboratuvar cihazları ve ekipmanları konusunda 18 yıldır başarıyla çalışmalarını sürdüren Sinanson Labmarket, süt analiz sistemleri geniş ürün gamıyla hizmet veriyor. Firma Ortağı Serdar Elmadağlı, tüm amaçlarının gıda güvenliği ve insan sağlığına katkıda bulunmak olduğunu söylüyor.
 

Karma Grup’tan Gıda Mikrobiyolojisi Uygulamalı Eğitimi



Gıda Mikrobiyolojisi Uygulamalı Eğitimi 22 – 23 Aralık 2017 tarihlerinde İstanbul’da gerçekleştiriliyor.
 

Çiğ süt tüketirken nelere dikkat etmeliyiz?



Günümüzde çiğ süt tüketimi yaygınlığını koruyor. Ne var ki bazı hijyenik koşullara uyulmadığında tüketilen çiğ süt ciddi enfeksiyonlara hatta hayati riske yol açabiliyor. Acıbadem Üniversitesi Enfeksiyon Hastalıkları ve Klinik Mikrobiyoloji Anabilim Dalı Başkanı ve Acıbadem Altunizade Hastanesi Enfeksiyon Hastalıkları ve Mikrobiyoloji Uzmanı Prof. Dr. Ayşe Sesin Kocagöz, herhangi bir ısıl işlem uygulanmadan satılan sütlerin tüketimi hakkında bilinmesi gerekenleri anlattı, bazı önemli uyarı ve önerilerde bulundu.