Banner
Gıda Teknolojisi Facebook Gıda Teknolojisi Twitter Gıda Teknolojisi RSS

Etiketler: mümsad

Ev dışı gıda tüketimi margarin pazarını büyüttü


Yayın: 23-10-2012

Son 10 yılda sofra margarini tüketiminin %25 azaldığını, buna karşın endüstriyel margarin tüketiminde ise 9’luk artış kaydedildiğini belirten Mutfak Ürünleri ve Margarin Sanayicileri Derneği MÜMSAD Yönetim Kurulu Başkanı Metin Yurdagül, bu durumu insanların yemek yeme alışkanlıklarının ev dışına kaymasına ve paketlenmiş gıda ürünü kullanmalarına bağladı. Yurdagül, margarin hakkındaki bilgi kirliliğinin de sofra margarini pazarının daralmasına yol açtığını söyledi.

 

MÜMSAD Genel Koordinatörlüğü’ne Ebru Akdağ getirildi



Gıda sanayiinin önde gelen markaları tarafından sektörün gelişmesi ve tüketicilerin bilinçlendirilmesi amacıyla kurulan Mutfak Ürünleri ve Margarin Sanayicileri Derneği (MÜMSAD) çalışmalarını daha da yukarı taşıma hedefiyle yeniden yapılanıyor. Bu çerçevede yeni kurulan MÜMSAD Genel Koordinatörlük görevine Ebru Akdağ getirildi
 

2019’da gıdada trans yağ farkındalığı adına büyük adımlar atıldı


Yayın: 21-02-2020

Ebru Akdağ 
Mutfak Ürünleri ve Margarin Sanayicileri Derneği (MÜMSAD) Genel Koordinatörü
 

Gönüllü inisiyatiften yasal sürece... Trans yağ dönüşümü hikayesi


Yayın: 29-10-2020

Ebru Akdağ
Genel Koordinatör
Mutfak Ürünleri ve Margarin Sanayicileri Derneği (MÜMSAD)
 

Trans yağ oranı artık yüzde 2’yi geçemeyecek



Tarım ve Orman Bakanlığı’nın hazırladığı yönetmelik ile tüm gıda ürünlerinde trans yağ oranı yüzde 2’nin üzerine çıkamayacak. Düzenleme 31 Aralık 2020 itibarıyla yürürlüğe girdi.  
 

Trans yağsız üretimde Türkiye öncülerden



31 Aralık 2020 itibarıyla Türkiye’de, trans yağ konusunda yeni bir dönem başladı. Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından getirilen düzenleme ile trans yağ oranı tüm dünyada güvenli kabul edilen yüzde 2 ile sınırlandırıldı. Bu uygulamayı Avrupa Birliği’nden 3 ay önce hayata geçiren Türkiye, AB ülkelerine öncülük ederek dünyanın en iyi örnekleri arasındaki yerini aldı.

Güvenilir gıda seçiminde nelere dikkat edilmeli?


Yayın: 10-03-2021
Kategori: Gıda

Değişen dünya düzeni, yaşam tarzının yanı sıra beslenme alışkanlıklarını da etkilerken, sağlıklı yaşam bilinci tüketicileri “güvenilir gıda” arayışına yönlendiriyor. Gıda alırken; açıkta satılan, Bakanlık onay veya kaydı olmayan, ambalajı zarar görmüş ürünlerden uzak durulması gerektiğinin altını çizen Gıda Mühendisi Ebru Akdağ, ambalajlı gıdaların üzerinde hayati öneme sahip bilgilerin yer aldığını belirterek, gıda okur yazarlığının önemine dikkat çekti. 
 

MÜMSAD’ın yeni başkanı Ebru Akdağ oldu


Yayın: 26-01-2022
Kategori: Gıda

Mutfak Ürünleri ve Margarin Sanayicileri Derneği’nin 15. Olağan Genel Kurul Toplantısı’nda, Metin Yurdagül onursal başkan unvanını alırken, son beş yıldır Gıda Mühendisi Ebru Akdağ da yönetim kurulu başkanlığına seçildi.