Etiketler: obezite
Obezite ile mücadele bakliyat tüketiminden geçiyor
Arbel Grup Yönetim Kurulu Başkanı Mahmut Arslan, obeziteyle mücadelede bakliyat tüketiminin çok önemli olduğunu söyledi.
Gıda sanayi sosyal inovasyonu ürüne yansıtmalı
Genetik yatkınlık olsa bile diyet, fizik aktivite ve psikososyal fenomenler gibi obezitenin ortaya çıkıp çıkmayacağını belirleyen pek çok çevresel faktörün bulunduğunu belirten Prof. Dr. Nezih Hekim, yeni ve sağlıklı gıda üretim yollarının geliştirilmesinin önemine dikkat çekerek, sosyal inovasyonun ürüne yansıtılması gerektiğini vurguladı.
Türkiye’de obezite her yaşta artıyor
Obezitenin sadece insanın dış görünümünü etkilemediğini, aynı zamanda pek çok ölümcül hastalığa sebep olduğunu belirten İstanbul Üniversitesi İstanbul Tıp Fakültesi Endokrinoloji ve Metabolizma Hastalıkları Bilim Dalı Başkanı Prof. Dr. İlhan Satman, dünyada olduğu gibi Türkiye’de de obezitenin her yaşta hızla arttığına dikkat çekti.
Tatlandırıcıların Türkiye’nin sağlıklı beslenme konusundaki önemli rolü
Mehmet GÖZÜKARA
Genel Müdür
Prinova Gıda ve Kimya Tic. Ltd. Şti.
Dondurma hakkında doğru sanılan 5 yanlış
Çok lezzetli ve sağlıklı ancak her gün yerseniz; bu tehlikeye dikkat!
Aşırı gazlı içecek tüketimi: Kilo, şeker, depresyon
Gazlı içeceklerin aşırı tüketimi bir dizi sağlık problemine yol açıyor. Beykoz Üniversitesi Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölüm Başkanı Prof. Dr. Y. Birol Saygı, “Gazlı ve şekerli içecekler obezitenin önde gelen nedenlerinden biridir. Dahası, aşırı kalori alımı, kalp hastalığı ve diyabetle ilgili bir dizi semptom olan kilo almaya ve metabolik sendroma yol açıyor” diyor.
Bakliyat tüketimi obezite riskini azaltıyor
Yayla Agro Yönetim Kurulu Başkanı Hasan Gümüş, 10 Şubat Dünya Bakliyat Günü dolayısıyla yaptığı açıklamada dünyanın karşı karşıya olduğu en büyük halk sağlığı problemlerinden biri olan obeziteyle savaşta baklagillerin, “değerli besin” olarak kabul edildiğini belirterek, bakliyat tüketiminin artmasının toplum sağlığı açısından taşıdığı öneme işaret etti.