Etiketler: otel
Mutfağa Dönüşte HoReCa’nın yeni normale adaptasyonu nasıl olacak?
Metro Türkiye ve Sürdürülebilirlik Akademisi iş birliğiyle düzenlenen “Mutfağa Dönüşte HoReCa’nın Yeni Normali” e-zirvesinde, Kovid-19 pandemisinden etkilenen ve 1 Haziran itibariyle kapılarını tekrar açan işletmeler açısından önemli konular kapsamlı şekilde ele alındı.
Gıda sektörünün toparlanmasında ev dışı tüketimin normalleşmesi etkili olacak
EY-Parthenon ve Türkiye Gıda ve İçecek Sanayi Dernekleri Federasyonu tarafından hazırlanan Türkiye Gıda ve İçecek Sanayi Araştırması’nın sonuçlarına göre; sektör liderlerinin %52’si sektörün 2020 yılında daralacağını öngörüyor. Araştırmaya katılan sektör liderlerinin %90’ı restoranların zorlanmasını ve otellerin-tatil köylerinin eski performanslarını yakalayamamasını gelecek 6-12 aylık dönem için en büyük risklerden ikisi olarak görüyor. Katılımcıların %85’i ev dışı tüketim sektörünün 2019 performansını ancak 2021 veya sonrasında yakalayacağını öngörüyor.
Michelin Rehberi Türkiye’deki restoran seçkisini 5 Aralık’ta açıklayacak
İstanbul, İzmir ve Muğla’nın yeme-içme kültürünün en iyilerinin yer aldığı seçki, İstanbul’da düzenlenecek özel bir törenle açıklanacak. Türkiye’deki keşif çalışmalarını sürdüren Michelin Rehberi müfettişleri, ek olarak Muğla’daki mekanları da ziyaret etmeye başladı.