Geleneksel sütlü ve şerbetli tatlılar başta olmak üzere 100’den fazla ürün çeşidini sağlıklı ve güvenilir şekilde üretmek amacıyla her türlü ayrıntıya özen gösterdiklerini belirten Tatlıcı Tombak Genel Müdürü Hüseyin Demirel, “2007’den beri AB uyum yasaları ve gıda yönetmeliklerine uygun olarak faaliyet gösteren tesisimizde ayda 1,5 milyon tatlının üretimi yapıyoruz” diye konuştu.
Domino’s Pizza Türkiye olarak altyapılarını bugünün şartlarına göre değil, çok hızlı büyüyen yapılarının gelecekteki şartlarına cevap verebilecek şekilde oluşturduklarını söyleyen Genel Müdür Aslan Saranga, “Bu yüzden üretimde otomasyon bizim için kaçınılmazdır. Üretim sürecimize çok ciddi bir otomasyon altyapısı ve yatırımı gerçekleştirdik” diye konuşuyor.
Mehmet Bakkaloğlu - Proje ve Yatırımlar Müdürü, Ülker Bisküvi Sanayi A.Ş.
Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı, Sanayi Genel Müdürü İbrahim Kılıçaslan, gıda ve içecek sanayinde görülen yükselişi sağlayan önemli faktörler arasında sektörde artan makineleşme ve bunun sağladığı avantajların yer aldığını vurguluyor.
Assan Gıda, sezonun ilk domateslerinin Susurluk fabrikasına gelişini çiftçilerle birlikte kutladı. Yeni sezonun açılışı dolayısıyla düzenlenen törende konuşan Kibar Holding Yönetim Kurulu Başkanı Ali Kibar, bu yıl 6 milyon Euro üretim optimizasyon yatırımı yapacaklarını söyledi.
Duru Bulgur, ülke ekonomisine sağladığı katkıyı yeni bakliyat tesisi yatırımıyla 15 milyon Türk lirasına çıkardı.
McKinsey Küresel Enstitüsü yayınladığı raporunda yapay zeka teknolojileri ile 2030 yılına kadar ABD’deki toplam çalışma saatlerinin yüzde 30 oranında otomasyona aktarılacağını öngördü. Rapora göre değişim en çok kadın istihdamının yoğun olduğu sektörlerde olacak. Raporda düşük ücretli işlerde çalışan kadınların önümüzdeki 7 yılda mevcut işlerini değiştirmek zorunda kalma olasılığının erkek çalışanlardan 1,5 kat daha fazla olduğu belirtiliyor.
Schneider Electric Türkiye, Orta Asya ve Pakistan Endüstriyel Otomasyon İş Birimi Genel Müdür Yardımcısı Kerem Barlak, sağladıkları güçlü teknolojik çözümler ve danışmanlıkla, Türkiye gıda ve içecek sektöründe farklı büyüklük ve hedeflere sahip pek çok kurumun yanında yer aldıklarını belirterek, “Ayrıca veri yönetimi ve yenilikçi teknolojilerle sektörün geleceğini şekillendirmek temel amaçlarımız arasında” diyor.
Röportaj: Özgür Çilek / Gıda Teknolojisi Dergisi
*Bu röportaj Gıda Teknolojisi Dergisi'nin Kasım - Aralık sayısında yayımlanmıştır.