Banner
Gıda Teknolojisi Facebook Gıda Teknolojisi Twitter Gıda Teknolojisi RSS

Etiketler: pandemi

Metro Türkiye, Kovid-19 Güvenli Üretim ve Güvenli Hizmet Belgelerini aldı



Metro Türkiye, Türk Standartları Enstitüsü (TSE) tarafından Kovid-19 ile mücadele kapsamında, güvenli ve hijyenik üretim ile hizmet standartlarını karşılayan kurumlara verilen Kovid-19 Güvenli Üretim ve Kovid-19 Güvenli Hizmet Belgelerini, HoReCa’ya özel gıda sevkiyat operasyonu mağazaları ve sevkiyat süreçlerindeki ve tedarik zincirinde kendi yönettiği platform ve et kesim tesislerindeki tüm denetimleri başarıyla geçerek almaya hak kazandı.
 

Sütaş'tan kadınlara destek



Sütaş, 45.yıl iletişim kampanyasının sevimli kahramanı Buzu ile bir yandan çocukları sevindirirken, diğer yandan da iş gücüne aktif ya da düzenli katılımı olmayan kadınların hayatına dokunuyor. Türkiye’nin dört bir yanında, çocuklar için ördükleri el emeği göz nuru Buzu’lar sayesinde kadınlar, özellikle pandemi döneminin zor koşullarında aile bütçelerine katkıda bulunarak, ekonomik ve sosyal olarak kendilerini daha güçlü hissediyorlar.
 

Sürdürülebilir Gıda Zirvesi 22 Ekim'de yapılacak



Sürdürülebilirlik Akademisi ve TÜGİS iş birliğinde, T.C. Tarım ve Orman Bakanlığı destekleriyle, 22 Ekim’de düzenlenecek ‘Sürdürülebilir Gıda Zirvesi’, dünyadan ve Türkiye’den öne çıkan isimlerin katılımıyla pandemi sonrasında gıda sistemlerindeki gelişme ve beklentileri mercek altına alacak. Zirve herkese açık ‘online’ etkinlik olarak düzenlenecek .
 

Norveçlilerin pandemi dönemini rahat geçirmesinin sırrı nedir?


Yayın: 19-11-2020
Kategori: Gıda

Bilim insanları Norveç’in Pandemi dönemini diğer ülkelere göre rahat geçirmesinin sebebinin, Norveçlilerin düzenli Morina Balık Yağı tüketimi olabileceğini düşünüyor.
 

Gıda sanayi pandemiden en az etkilenen sektör oldu



"Covid-19 Pandemisi Döneminde Gıda Sanayinin Durumu: Sorunlar ve Yeni Çözüm Önerileri" webinarında, Covid-19 salgınının Türkiye’de gıda sektörüne ve endüstrisine etkileri konuşuldu.
 

Sodexo, çalışanların 2020 yeme - içme tercihlerini açıkladı


Yayın: 30-12-2020
Kategori: Gıda

Sodexo Avantaj ve Ödüllendirme Hizmetleri, çalışanların yemek kartı harcamalarını analiz ederek 2020 yılının yeme – içme tercihlerini açıkladı. Çalışanlar bu yıl da yemek tercihlerini kebaptan yana kullanırken, uzaktan çalışmanın da etkisiyle kahvaltı ve öğle yemeği saatleri pandemi öncesine göre 1 saat ötelendi. 
 

BÜYÜK BEKLEYİŞ



Necdet BUZBAŞ
TÜGİS Yönetim Kurulu Başkanı 

Küresel COVID-19 salgını ile mücadelede et ürünleri ve et analog ürünlerinin önemi



Pınar UZUN, Ph.D
Aromsa AR-GE Uzmanı

Pandemiden etkilenen yeme-içme sektörüne Visa’dan kapsamlı destek



Visa, pandemi döneminde iş modellerini dönüştürmek zorunda kalan yeme-içme sektörüne kapsamlı iş birlikleri ile destek oluyor. TURYİD (Turizm, Restoran Yatırımcıları ve Gastronomi İşletmeleri Derneği) ile sektörü desteklemek üzere ortak çalışma başlatan Visa, bir yandan da mevcut iş birliklerine ek olarak Fuudy ve GastroClub ile de ortak kampanyalar yürüterek yemek siparişlerinin dijitalleşmesine öncü olan projeleri hayata geçiriyor. 
 

21’nci Yüzyılın 21’nci Yılı



Necdet BUZBAŞ
TÜGİS Yönetim Kurulu Başkanı