Banner
Gıda Teknolojisi Facebook Gıda Teknolojisi Twitter Gıda Teknolojisi RSS

Etiketler: pandemi

Gıda Mühendisleri Odası: Gıda sektörü çalışanları da bir an önce aşılanmalı



TMMOB Gıda Mühendisleri Odası,  gıda çalışanlarının Covid-19`a karşı bir an önce aşılanması gerektiğini belirterek bir basın açıklaması yaptı. Açıklamada, “Gıda sektörü çalışanlarına Covid-19 aşı önceliği gıda üretiminin güvencesidir” denildi.
 

3 haftalık tam kapanma Perşembe başlıyor



Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, kabine toplantısının ardından açıklamalarda bulundu. Kabine toplantısı kararlarına göre 29 Nisan'dan 17 Mayıs'a kadar tam kapanma uygulanacak.
 

Dimes ihracatta 100 milyon lira gelir hedefliyor



Covid-19 pandemisinin olumsuz etkilerinin yaşandığı 2020 yılında 100’den fazla ülkeye 62 milyon liralık ihracat gerçekleştiren Dimes, bu yıl sonu ihracat hedefini 100 milyon lira olarak belirledi.  



Pandemide de bayram geleneklerimizden vazgeçmedik



Kahve Dünyası online mağazası verilerine göre bu Ramazan Bayramı’nda geçtiğimiz yıla oranla yüzde 22 daha fazla çikolata satışı gerçekleşirken, Kahve Dünyası online mağazası ve pazar yeri uygulamalarının toplamına bakıldığında Türk kahvesi satışlarında ise yüzde 70 oranında bir artış yaşandı.
 

Restoranlarda sulu yemeklere ilgi arttı



Normalleşmeyle birlikte 49 gündür kapalı olan kafe ve restoranların bugünden itibaren 7.00-21.00 saatleri arasında hizmet vermeye başladı. Gel-al ve paket servis yapılan dönemde sıklıkla fast food, kebap gibi ürünler tercih eden müşterilerin restoranlarda çorba ve sulu yemeklere ilgisi yüksek.

HARIBO pandemiye rağmen pazar payını yüzde 50’ye ulaştırdı



Çocuk ya da büyük herkese mutluluk vadeden ve Nielsen verilerine göre Türkiye’nin bir numaralı yumuşak şeker markası olan HARIBO, marka gücünü 2020’de de devam ettirdi ve pandeminin en yoğun hissedildiği 2020 yılını daha da güçlenerek tamamladı. Tatlı atıştırmalık dendiğinde akla gelen ilk 3 markadan biri, yumuşak şeker dendiğinde ise akla gelen ilk marka olan HARIBO; Nielsen verilerine göre pandemiye rağmen pazar payını yüzde 50’ye ulaştırdı. 

TEKSÜT yüzde 15 ciro artışı hedefliyor



Türkiye’nin en büyük süt ve süt ürünleri kuruluşlarından Teksüt, İstanbul Sanayi Odası’nın açıkladığı Türkiye’nin en büyük 500 sanayi kuruluşları (2020) sıralamasında 5 sıra yükselerek, 410’uncu sırada yer aldı. Firma bu yıl ciroda yüzde 15 artış hedefliyor.
 
Haber: Özgür Çilek / Gıda Teknolojisi Dergisi
 

Dr. Tuğba Kaman: Pandemi, tarımın sürdürülebilirliğini tehdit ediyor



Üsküdar Üniversitesi Tıbbi Aromatik Bitkiler Program Başkanı Dr. Öğretim Üyesi Tuğba Kaman, pandeminin tarım üzerindeki etkileri hakkında değerlendirmelerde bulundu.
 

Yerli de yabancı da kebabı tercih ediyor


Yayın: 13-07-2021
Kategori: Kırmızı Et

Popüler yemeklerin basın yansımalarını mercek altına alan Medya Takip Merkezi (MTM) araştırmasına göre; hamburgere olan ilgi 3 azalırken vazgeçilmez lezzetimiz olan kebaba olan ilgi ise %9 artmış durumda.
 

Ülker 6. Sürdürülebilirlik Raporu’nu yayımladı



Türkiye’nin lider gıda şirketlerinden Ülker, 2020 yılı Sürdürülebilirlik Raporu’nu yayımladı. Ülker, 2020 yılında hayata geçirdiği operasyonel mükemmellik uygulamaları ve yaklaşık 2.000 teknik iyileştirmeyle 21,5 milyon TL, Ar-Ge ve inovasyon çalışmaları sonucunda hayata geçirdiği 69 projesiyle 26,6 milyon TL tasarruf sağladı.