Banner
Gıda Teknolojisi Facebook Gıda Teknolojisi Twitter Gıda Teknolojisi RSS

Etiketler: pastırma

Kayseri pastırmasının tescili artık var



Kayseri Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Şaban Ünlü, Bulgaristan'ın Kayseri pastırmasını tescil ettirmek istemesiyle ilgili, ''Kayseri pastırmasının tescili var. Coğrafi işareti Kayseri Ticaret Odası tarafından alındı'' dedi.


Bulgaristan ve Kayseri arasında pastırma krizi!


Yayın: 04-01-2013
Kategori: Gıda

Tarihi Orta Asya'da yaşayan Hun ve Oğuz Türklerine kadar uzanan ve Kayseri ile özdeşleşen pastırmayı tescil ettirmek isteyen Bulgaristan'a Akdeniz İhracatçı Birlikleri'nden (AKİB) tepki geldi.


Şarküteri et ürünlerinin pazar büyüklüğü 20 milyar TL


Yayın: 05-01-2016
Kategori: Kırmızı Et

Kahvaltı sofralarımızı lezzetlendiren sucuk, salam, pastırma ve sosis gibi kırmızı ve beyaz et ürünlerinin pazar değeri 20 milyar liraya ulaştı. 
 

Pastırma tartışması büyüdü


Yayın: 04-01-2021
Kategori: Kırmızı Et

Sosyal medya hesabında yaptığı ankette ‘Kayseri mi yoksa Kastamonu pastırması mı?’ diye soran ünlü yemek eleştirmeni Vedat Milor’un sonuçları açıklamasıyla iki kentin üreticileri karşı karşıya geldi. Milor ise pastırma üretiminde geleneksel yöntemlerden uzaklaşıldığını söyledi.

Başyazıcı Gıda 70. yılını kutladı



70 yıldır et ihtiyacını kendi tesislerinde yetiştirdiği besilerden karşılayan ve sürdürülebilir kalkınmayı destekleyen Başyazıcı Gıda, 70. yılını Cumhuriyet’in 100. yılında özel lansman ile kutladı. Dr. Öğretim Üyesi İsmail Arslan - Sağlık Bilimleri Üniversitesi Hamidiye Eczacılık Fakültesi, Mikrobiyolog Leyla Tarhan Çelebi, Fonksiyonel Tıp Diyetisyeni Yeşim Temel Özcan, Başyazıcı Gıda Yönetim Kurulu, Başyazıcı bayileri ve basın mensuplarının yoğun katılımı ile gerçekleşen gecede, yeni üretilen ürünler de tanıtıldı.