Banner
Gıda Teknolojisi Facebook Gıda Teknolojisi Twitter Gıda Teknolojisi RSS

Etiketler: pastacılık

20 milyar TL büyüklüğündeki pastacılık sektörü eleman sıkıntısı yaşıyor



Teknolojinin gelişmesiyle birlikte Türkiye’de pastacılığın çok hızlı geliştiğini ve 20 milyar TL’lik cirosal büyüklüğe eriştiğini belirten Tüm Pastacılar Derneği (Tüm Pasder) Yönetim Kurulu Başkanı Emin Aydemir, yetiştirilecek eleman bulunması noktasında büyük sıkıntı yaşandıklarını, bunu gidermek için de 1000 kişi kapasiteli pastacılık okuluna ihtiyaç duyduklarını açıkladı.

Dilek Pastaneleri aylık yaş pasta üretim kapasitesini 100 tona çıkaracak



Pastane, cafe & restaurant konseptinin önde gelen uygulayıcılarından Dilek Pastaneleri, iki ay sonra devreye sokacağı yeni üretim hattıyla, halen 55 ton olan aylık yaş pasta üretim kapasitesini 100 tona çıkarmaya hazırlanıyor. 2012 yılını 17 şube ve 40 milyon TL ciroyla kapattıklarını belirten şirketin kurucu ortağı Cabir Yazıcı, 2013’te %50 büyüme beklediklerini açıkladı.

İREKS’den 3 adet yeni tam buğday ekmeği



Geliştirdiği ürünlerle fırıncılık ve pastacılık sektörüne zengin çözümler sağlayan İREKS A.Ş., ekmek miksleri grubunda yer alan Bavyera tam buğday miksine yulaflı, mısırlı ve tohumlu olmak üzere 3 farklı çeşitte ürün ekledi. İreks’in profesyonel ekibi tarafından geliştirilen ürünler çok sayıda tüketiciye denetilerek beğenisini kazandı.

Geçmişten günümüze pastacılık


Yayın: 18-02-2016

Sadık Çelik
Yönetim Kurulu Başkanı
Keyveni Hazır Yemek

Belçikalı unlu mamul devi La Lorraine'den Manisa'ya yatırım



Belçika’nın dünyaca ünlü markası La Lorraine Manisa’da gerçekleştirdiği 100 milyon TL yatırımla Türkiye’nin unlu mamul, pasta ve fırıncılık alanındaki alışkanlıklarına yeni bir anlayış getirecek. 

Belçikalı La Lorraine Türkiye’de hedef büyüttü



Belçika’nın dünyaca ünlü markalarından La Lorraine, 2018 yılı için 20 milyon Euro daha yatırım yapma kararı aldı.
 

AROMSA unlu mamuller ve pastacılıkta trendlere uygun aromalar geliştiriyor



Aroma ve sos üretimi alanında Türkiye’nin önde gelen üreticilerinden Aromsa, gıda ve içecek sektörüne yenilikli ürünleriyle yön veriyor.  Fırıncılık ve pastacılık sektörlerinde kekten bisküviye, krakerden gofrete birçok alanda Aromsa ürünlerinin kullanıldığını anlatan firmanın Tatlı Uygulama Müdürü Melis Ayabakan, lif kaynağı zengin diyetlere ve bitkisel kaynaklı beslenmeye uygun çözümlerle sektöre yön verdiklerini belirtiyor.  
 

IBAKTECH İstanbul 10 Mart'ta kapılarını açıyor



Messe Stuttgart Ares Fuarcılık tarafından düzenlenen 13. Uluslararası Ekmek, Pasta Makineleri, Dondurma, Çikolata ve Teknolojileri Fuarı (IBAKTECH), 10-13 Mart tarihleri arasında İstanbul Fuar Merkezi İFM’ de gerçekleştirilecek. Alanında dünyanın ikinci büyük fuarı olma özelliğini taşıyan organizasyonun uzak ülkeleri Türkiye’ye çekmesi bekleniyor. Fuar, Ticaret Bakanlığı’nın uzak ülkelere olan ihracatı artırma stratejileri kapsamında büyük önem taşıyor.
 

IBAKTECH Fuarı yoğun katılıma sahne oldu



Messe Stuttgart Ares Fuarcılık tarafından düzenlenen 13. Uluslararası Ekmek, Pasta Makineleri, Dondurma, Çikolata ve Teknolojileri Fuarı’na (IBAKTECH) başta Avrupa, Afrika ve Orta Doğu Bölgeleri’nden olmak üzere toplam 80 bin 697 ziyaretçi katılım gösterdi. Yoğun katılımla sonlanan fuarda, önemli iş birlikleri de gerçekleştirildi. 
 

Puratos’tan depremden etkilenen ekmekçilik ve pastacılık işletmelerine fon desteği



Kahramanmaraş merkezli depremlerin ilk gününden beri yaraların sarılması için çalışan Puratos Türkiye, hayata geçirdiği ‘Puratos Türkiye Ekmekçilik ve Pastacılık Sektörü Yeniden Yapılanma Fonu' ile bölgedeki ekmekçilik ve pastacılık işletmelerinin ayağa kalkıp yeniden üretim yapabilmesi için gerekli ekipmanları sağlamak üzere kaynak ayırıyor.