Türkiye’nin lider un üreticileri arasında yer alan Eksun Gıda, inovatif ve insan odaklı çalışmalar yürüten AR-GE merkezinden aldığı güçle kendi sektöründe öncü bir rol üstleniyor. Bugüne kadar sosyal fayda sağlayan ürünleri tüketiciyle buluşturan firma, bu yıl 60’ıncı yılını kutlayan ve un pazarının önemli markalarından olan Sinangil ile “ihtiyaca göre un” vizyonuyla yenilikçi projelere imza atıyor.
* Bu haber Gıda Teknolojisi Dergisi'nin Temmuz - Ağustos sayısında yayımlanmıştır.
Alanında dünyanın ve Avrasya'nın önde gelen organizasyonlarından biri olan IBAKTECH Fuarı, 24-27 Nisan tarihleri arasında unlu mamul endüstrisi, çikolata- dondurma- tatlı üreticileri ve HORECA sektörü profesyonellerini 14. kez bir araya getirecek. Önceki yıllarda Avrupa, Afrika ve Orta Doğu bölgelerinden gelen 80 binden fazla profesyonel ziyaretçiyi ağırlayan IBAKTECH, katılımcılarına yeni pazarlara ulaşma fırsatları sunarken, sektör profesyonellerinin yatırım kararlarında önemli bir rol oynamayı hedefliyor.
Alanında dünyanın ve Avrasya bölgesinin önde gelen fuarlarından biri olarak kabul edilen uluslararası IBAKTECH Fuarı, 24-27 Nisan tarihleri arasında unlu mamül endüstrisi, çikolata- dondurma- tatlı üreticileri ve HORECA sektörü profesyonellerini 14. kez bir araya getirecek. Gıda Teknolojisi Dergisi, önceki senelerde olduğu gibi bu önemli fuara stant alanıyla katılım sağlayacak.
Ekmekçilik, pastacılık ve çikolata sektörlerine sunduğu kaliteli ürün ve çözümlerle kendi alanının küresel lider şirketlerinden olan Puratos, Türkiye’deki ikinci inovasyon merkezini Ankara’da açtı. Puratos Ankara İnovasyon Merkezi’nde müşterilerinin işlerine değer katacak inovatif ürünler ve çözümler geliştireceklerini söyleyen Puratos Türkiye Genel Müdürü Bora Akın, ayrıca sektördeki yenilikleri keşfetmelerine yardımcı olarak işlerini büyütmelerine fayda sağlayacaklarının altını çizdi.
Ekmekçilik, pastacılık ve çikolata alanındaki bir asrı aşan tecrübesiyle artizan, yiyecek ve perakende sektörüne yenilikçi ürünler sunan Puratos Türkiye’de önemli bir atama gerçekleşti. Puratos Türkiye’nin Pazarlama Başkan Yardımcılığı görevine Eyüp Türkoğlu atandı.
Çikolata ve pastacılık sektörünün önemli isimlerini ilk kez 22-23 Şubat 2025 tarihlerinde İstanbul’da bir araya getirecek Salon du Chocolat’ın tanıtım toplantısı gerçekleşti. İki gün sürecek fuar; çikolata ustaları, pastacılar, şekerlemeciler, dondurmacılar, kakao üreticileri, unlu mamul, kahve ve içecek firmaları, ulusal ve uluslararası markalar, yemek bloggerlarına ev sahipliği yapacak.
Global ve yerel tüketim alışkanları, beklentiler ve değişen trendleri analiz eden Taste Tomorrow (Yarının Tatları) araştırması sonuçlarına göre Puratos tarafından her yıl açıklanan tüketici trendleri açıklandı. Araştırma, ekşi mayanın popülerliğini koruyarak küresel çapta büyüdüğünü ve tüketicilerin sürdürülebilir tarım uygulamaları ile üretilen sağlıklı, besleyici içeriklere sahip ürünlere olan ilgisinin arttığını ortaya koydu. Ayrıca, farklı mutfak kültürlerinden esinlenerek yaratılan lezzet ve dokulara sahip tatlıların tüketiciler tarafından giderek daha fazla tercih edildiğini gösterdi.