Etiketler: peynir
Yoğurt, süt ve peynirde hile yapan 30 marka
Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı yaptığı kontroller sonucunda sahte süt ürünü satan markaları deşifre etti.
Peynirin 7 bin 500 yıllık tarihi
Araştırmacılar, 7 bin 500 yıl önce Polonya'da peynir yapıldığına dair kanıt bulunduğunu açıkladı. Uzmanlar ilk peynirin 9 bin 500 yıl kadar önce Anadolu topraklarında yapıldığı düşüncesindeydi ancak buna ilişkin somut kanıt bulunamamıştı.
Chr. Hansen 140 yıldır süt ürünleri sektörüne yön veriyor
140 yıllık köklü geçmişiyle kültür üretimi ve uygulamalarında dünyanın önde gelen firmaları arasında bulunan Chr. Hansen, süt ve süt ürünleri endüstrisine sunduğu yenilikçi çözümlerle hem maliyet avantajı sağlıyor hem de ürün kalitesini artırıyor.
Maysa Gıda'dan fırıncılık sektörüne Enzim Modifiye Peynirler
Maysa Gıda tarafından geliştirilen enzim modifiye peynir ve enzim modifiye tereyağı, tatlı ve unlu mamul sanayicilerine fiyat avantajının yanı sıra standart lezzette üretim yapılmasını mümkün kılıyor.
Muratbey’e uluslararası kalite ödülü
Muratbey, dünyanın önde gelen araştırma şirketi ICERTIAS’ın 100 kategoride gerçekleştirdiği kalite araştırmasında Türkiye’nin 1 numaralı taze kaşar peyniri seçildi.
Muratbey peyniri Amerikalıların sofralarına soktu
2017 yılı itibariyle ABD’ye ihracata başlayan Muratbey, Burgu, Sürmeli, Topi başta olmak üzere, tel peynir gibi sevilen yenilikçi ürünlerini bu ülkeye gönderiyor.
Küresel süt tedariki artıyor
İçinde bulunduğumuz 2017 yılı ilk çeyreğinde küresel süt tedarikinde artış gözleniyor.
Gıda sanayinin lokomotifi: Süt ve süt ürünleri
Gıda sanayi içinde üretim değerine sahip süt ve süt ürünleri sektörü, ülke ekonomisine sağladığı katma değer ve kırsal kalkınmanın gerçekleştirilmesi açısından stratejik öneme sahip.
MAYSA katkı maddelerinde global üretici olma yolunda
Başta süt ve süt ürünleri olmak üzere gıda sektörüne katkı maddeleri ve bileşenleri sunan Maysa Gıda, yurtiçinde gösterdiği başarıyı yurtdışında da göstererek, gıda katkı üreticisi olarak global bir firma olmayı hedefliyor.