Doruk Group Yönetim Kurulu Başkanı Hasip Gençer, Türkiye’de “ilk” olan projelerini Sürdürülebilir Gıda Konferansı’nda anlattı.
Gemak Gıda Endüstri Makinaları ve Tic. A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Necil Büyükpamukçu, bu yıl içinde pazara sundukları tek başına çalışan, enerji verimliği yüksek ve bakım giderleri minimum olan, tam otomasyon ile donatılmış Gemak Cooker ile gıda sanayicilerinin hayatını kolaylaştıracaklarını belirtiyor.
Nestlé Türkiye ve Millî Eğitim Bakanlığı iş birliğinde 8 yıldır yürütülen Sağlıklı Adımlar Projesi, 2020-2021 eğitim öğretim yılı ile birlikte yılda 100 bin çocuğa erişmeyi hedefliyor. Proje kapsamında bugüne kadar 17 ilde 172 okulda 117 bin öğrenciye, 234 bin aileye ve 4 bin öğretmene ulaşıldı.
Millî Eğitim Bakanlığı, Balparmak ve TEMA Vakfı iş birliğinde arıların, ekosisteme ve yaşamın sürdürülebilirliğine katkıları konusunda kamuoyunda farkındalık yaratma hedefiyle 2019 yılında hayata geçirilen “Arılar Varsa Yarınlar Var” projesinin ilkokul düzeyindeki eğitimleri salgın nedeniyle 2020-2021 eğitim öğretim yılında çevrim içi ortama taşındı.
Türk yağ sanayisinin öncü kuruluşlarından Besler’in Ar-Ge merkezi, 2020 yılında geliştirdiği 59 farklı proje ve inovasyon yatırımlarıyla yağ ve gıda sektörüne yenilikçi çözümler sunuyor.
Türkiye'nin köklü lezzetlerini ve geleneksel tatlarını dünyaya tanıtan markalardan Hafız Mustafa, Eskişehir’de temelini attığı Hacı Hatice Ongurlar Ortaokulu ve Hacı Bahri Ongurlar Kongre Merkezi ve Kültür Sarayı projeleriyle gelecek nesillere önemli miraslar bırakmaya hazırlanıyor. Önümüzdeki yıl tamamlanması planlanan yapılar, deprem gerçeği göz önünde bulundurularak tasarlanacak. Kongre merkezi 600 kişilik etkinliklere ev sahibi yapma potansiyeli taşırken, 32 derslikten oluşacak inovatif okul ise ihtiyaç duyduğu enerjiyi kendi kendine üretecek.