Banner
Gıda Teknolojisi Facebook Gıda Teknolojisi Twitter Gıda Teknolojisi RSS

Etiketler: propolis

Piyasadaki her propolis yüksek etken maddeye sahip değil



Yıldız Teknik Üniversitesi Gıda Mühendisliği Fakültesi tarafından yapılan araştırma piyasadaki her propolisin yüksek etken madde içermediğini ortaya çıkardı. Piyasada bulunan en yüksek etken maddeye sahip propolisin ise tek kullanımlık şase ürün olarak kullanıma sunulan su bazlı propolis olduğu açıklandı.
 

Anadolu Propolisi pandemide kalkan oldu



Bugüne kadar yapılan en geniş katılımlı arı ve arı ürünleri toplantısında konuşan bütün uzmanlar Anadolu Propolisi’nin bağışıklık sistemine katkısına dikkat çekti ve pandemi sürecindeki pozitif etkisini dile getirdi.
 

Güçlü bağışıklık sisteminin sırrı: Bal ve propolis kürü



Dünyanın en saygın eğitim kurumlarından Oxford Üniversitesi’nin yaptığı araştırmada balın piyasadaki antibiyotik ve ağrı kesicilerden ortalama yüzde 36 daha etkili olduğu ispatlandı. Özellikle toz propolis ile karıştırılarak tüketildiğinde etkisi çok daha güçlü hale geliyor. Bal Gurmesi Ahmet Bağran Aksoy, bal ile propolisin doğru kullanımını ve insan vücuduna faydalarını anlattı.
 

Türkiye’nin ilk propolis konferansı gerçekleşti



Gıda Aydınlatma Platformu tarafından BEE’O Propolis'in katkılarıyla düzenlenen 1. Ulusal Propolis Konferansı’na sağlık profesyonelleri büyük ilgi gösterdi.
 

Sağlıklı beslenme ve arı ürünlerinin önemi Başakşehirli annelerle paylaşıldı



Başakşehir’de gerçekleştirilen Anne Çocuk Sağlıklı Beslenme Eğitiminde, arı ürünlerinin bağışıklık sistemine ilişkin katkılarını anlatan Güvenilir Ürün Platformu Danışma Kurulu Başkanı Dr. Aslı Elif Tanuğur Samancı soru yağmuruna tutuldu.
 

10 soruda propolis


Yayın: 25-10-2022
Kategori: 10 Soruda

Arılar tarafından kovandaki sterilizasyonu sağlamak için kullanılan propolis, beslenmeyi destekleyerek günlük fenolik ve flavonoid ihtiyacının karşılanmasını sağlıyor. Ancak doğal bir arı ürünü olan propolisin ham haliyle tüketimi mümkün olmuyor. Propolisin kovandan çıkarıldıktan sonra insan tüketimine uygun hale getirilmesi ve vücudun bu ürünü sindirebilmesi için mutlaka uzman gıda mühendisleri tarafından özütlenmesi gerekiyor. BEE’O Propolis Genel Müdürü/Kurucu Ortak Dr. Aslı Elif Tanuğur Samancı, arıların mucizesi propolis ile ilgili bilinmesi gereken hususları Gıda Teknolojisi’ne anlattı.
 

Karma Grup’tan propolis webinarı



Gıda, içecek, ambalaj, kozmetik gibi kritik sektörlere yönelik spesifik eğitim ve danışmanlık hizmeti veren Karma Grup tarafından organize edilen Fonksiyonel Gıdalar ve Sağlık Etkileri Webinarı, 18 Nisan 2023 tarihinde gerçekleştirilecek. 1 saat sürecek ve ücretsiz olarak yapılacak webinarda arıların mucizesi propolis ayrıntılarıyla anlatılacak.

BEE’O yeni yatırımlarla ürün portföyünü genişletiyor


Yayın: 11-05-2023
Kategori: Gıda

Yüzde 100 yerli firma BEE’O Propolis, İstanbul’da kurduğu dev propolis üretim ve Ar-Ge merkezi’nde geliştirdiği doğal kremler, serumlar, özel karışımlar ve gıda takviyeleriyle dünya sağlık ve güzellik sektörünün öncüsü haline geldi.