Banner
Gıda Teknolojisi Facebook Gıda Teknolojisi Twitter Gıda Teknolojisi RSS

Etiketler: rekolte

Limon üreticinin yüzünü ekşitmedi


Yayın: 06-11-2012
Kategori: Gıda

Türkiye'nin limon üretiminin yüzde 65'inin karşılandığı Mersin'de, rekoltede yüzde 30-40 düşüş yaşanmasına rağmen üreticiler fiyattan memnun.

 

Antep fıstığı altın çağını yaşıyor


Yayın: 07-01-2016
Kategori: Gıda

Önceki yıllarda sadece iç pazara yeten Antep fıstığının artık dünya pazarlarında daha etkin rol oynaması hedefleniyor. 

Fındıkta tek rekolte açıklanacak


Yayın: 29-02-2016
Kategori: Gıda

Fındık sektör temsilcilerini dinleyen Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Faruk Çelik, Trabzon'da katıldığı toplantıda alınacak önlemleri sıraladı.

Antep fıstığı üretimi yayılıyor



Son 5 yıldır dikili olduğu alan ve toplam ağaç sayısı önemli artış gösteren Antep fıstığı, Türkiye'nin 56 ilinde yetiştirilir hale geldi.
 

FİSKOBİRLİK fındık fiyatını 14 liraya yükseltti


Yayın: 25-08-2016
Kategori: Gıda

Türkiye'nin en önemli tarım ürünü ve ihraç kalemlerinden olan fındıkta, yeni alım sezonuna "20 bin ton" hedefiyle giren FİSKOBİRLİK, 2016 ürünü fındığı randımanına göre 14 liradan başlayan fiyatlarla alıyor.

Kuru incir ihracatında ilk gemi 11 Ekim’de yola çıkacak



Türkiye’nin ilk ihraç ürünlerinden kuru incirin 2017/18 sezonu ilk ihraç tarihi 11 Ekim 2017 olacak. Kuru incirleri taşıyan gemiler 11 Ekim 2017 tarihinde İzmir Limanı’ndan dünyanın dört bir tarafına yola çıkacak. 

Buğday rekoltesinde düşüş bekleniyor



Ulusal Hububat Konseyi’nin raporuna göre, bu yıl yetersiz yağış nedeniyle yüzde 5 rekolte kaybı olacağı tahmin ediliyor. Buğdayda bu sezon rekoltenin 19 milyon ton olması bekleniyor.

 


Şubat ayında un ihracatı yüzde 60 arttı


Yayın: 21-03-2024

2023’te gerçekleştirdiği 3 milyon 663 bin ton un ihracatıyla tüm zamanların dünya tarihindeki en çok un ihracatını gerçekleştiren Türkiye, ocak ayında ihracatını yüzde 22, şubat ayında da yüzde 60 artırarak 2024’te yaklaşık 4 milyon ton un ihracatı gerçekleştireceğinin ilk sinyallerini verdi.