Yemeksepeti verilere göre pizza Türkiye’nin en önemli ev dışı tüketim kültürlerinden biri olmuş durumda. Öyle ki, Türkiye’de tam 17 bin çeşit pizza üretiliyor. Bununla birlikte en çok mantarlı pizzayı seviyoruz ve pizzayı kışın daha çok tüketiyoruz.
Yemeksepeti Pazarlama Direktörü Barış Sönmez, bugün Türkiye’de eve yemek siparişinin yüzde 85’ten fazlasının halen telefonla verildiğini belirterek, “Yemeksepeti online tarafta en yüksek paya sahip olsa da, eve sipariş alanında halen büyük bir pazar var” dedi.
Yemek çeki sorununun çözümü için çek sağlayan firmalar ve lokantacılık sektörü temsilcileriyle bir araya gelen İTO Başkanı İbrahim Çağlar’dan taraflara yeni bir öneri geldi.
Metro Türkiye ve Sürdürülebilirlik Akademisi iş birliğiyle düzenlenen “Mutfağa Dönüşte HoReCa’nın Yeni Normali” e-zirvesinde, Kovid-19 pandemisinden etkilenen ve 1 Haziran itibariyle kapılarını tekrar açan işletmeler açısından önemli konular kapsamlı şekilde ele alındı.
EY-Parthenon ve Türkiye Gıda ve İçecek Sanayi Dernekleri Federasyonu tarafından hazırlanan Türkiye Gıda ve İçecek Sanayi Araştırması’nın sonuçlarına göre; sektör liderlerinin %52’si sektörün 2020 yılında daralacağını öngörüyor. Araştırmaya katılan sektör liderlerinin %90’ı restoranların zorlanmasını ve otellerin-tatil köylerinin eski performanslarını yakalayamamasını gelecek 6-12 aylık dönem için en büyük risklerden ikisi olarak görüyor. Katılımcıların %85’i ev dışı tüketim sektörünün 2019 performansını ancak 2021 veya sonrasında yakalayacağını öngörüyor.
Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Hafta sonları tedarik ve üretim zincirleri aksamayacak şekilde 10.00 ile 20.00 saatleri arası dışında sokağa çıkma sınırlaması uygulanacak" dedi.
Visa, pandemi döneminde iş modellerini dönüştürmek zorunda kalan yeme-içme sektörüne kapsamlı iş birlikleri ile destek oluyor. TURYİD (Turizm, Restoran Yatırımcıları ve Gastronomi İşletmeleri Derneği) ile sektörü desteklemek üzere ortak çalışma başlatan Visa, bir yandan da mevcut iş birliklerine ek olarak Fuudy ve GastroClub ile de ortak kampanyalar yürüterek yemek siparişlerinin dijitalleşmesine öncü olan projeleri hayata geçiriyor.
Yeni tip koronavirüs risk değerlendirme haritasına göre, yüksek riskli kentler dışında restoran, lokanta, kafeterya, tatlıcı, pastane, kıraathane, çay bahçesi gibi yerler 07.00-19.00 saatleri arasında yüzde 50 kapasite ile açıldı.
Yemeksepeti son bir buçuk senede dijitalleştirdiği restoranların performanslarını inceleyerek restoranlara sağladığı desteği ortaya koydu. Yemeksepeti’nin desteğiyle son bir buçuk senede dijitalleşen 45 bin restoran toplamda 9 milyon tekil kullanıcıdan sipariş aldı.