Genetik yatkınlık olsa bile diyet, fizik aktivite ve psikososyal fenomenler gibi obezitenin ortaya çıkıp çıkmayacağını belirleyen pek çok çevresel faktörün bulunduğunu belirten Prof. Dr. Nezih Hekim, yeni ve sağlıklı gıda üretim yollarının geliştirilmesinin önemine dikkat çekerek, sosyal inovasyonun ürüne yansıtılması gerektiğini vurguladı.
B. İlker Güney
Yönetim Kurulu Başkanı
Meyve Suyu Endüstrisi Derneği - MEYED
Türkiye'de, kişi başına makarna tüketiminin 7,4 kilodan 8,5 kiloya çıktığı, bu rakamın tüm zamanların en yüksek değeri olduğu belirtildi.
Sadık Çelik
Keyveni Kurumsal Hazır Yemek Yönetim Kurulu Başkanı
Necdet Buzbaş
TÜGİS Yönetim Kurulu Başkanı
"Covid-19 Pandemisi Döneminde Gıda Sanayinin Durumu: Sorunlar ve Yeni Çözüm Önerileri" webinarında, Covid-19 salgınının Türkiye’de gıda sektörüne ve endüstrisine etkileri konuşuldu.
WIN EURASIA – World of Industry Fuarı, 7-10 Haziran tarihleri arasında İstanbul Fuar Merkezi’nde, “Endüstri gelecekle buluşuyor” mottosuyla imalat sanayini buluşturmak üzere kapılarını açtı. Türkiye, Avrupa, Asya ve Orta-Doğu bölgelerinden 500’ün üzerinde katılımcı firmanın yer aldığı fuarı, dünya genelinden ortalama 100 ülkeden 39 binin üzerinde sektör profesyonelinin ziyaret etmesi bekleniyor.
Yiyecek ve içecek endüstrisindeki yeni konseptlerin ve teknolojilerin sergileneceği Anuga FoodTec 2024 - Uluslararası Gıda ve İçecek Sanayi Teknolojileri İhtisas Fuarı, Koelnmesse tarafından 19 - 22 Mart 2024 tarihleri arasında Almanya’nın Köln şehrinde gerçekleştirilecek.