Banner
Gıda Teknolojisi Facebook Gıda Teknolojisi Twitter Gıda Teknolojisi RSS

Etiketler: sağlık

Prof. Dr. Aziz Tekin: Yağlarda bilgi kirliliğine dikkat



İnsan sağlığı için çok önemli bir rol oynayan yağların günümüzde birçok spekülatif söyleme maruz kaldığını ifade eden YABİTED Başkanı Prof. Dr. Aziz Tekin, bu konuda her söylenene inanmamaları konusunda tüketicileri uyardı.
 

ASÜD çiğ süt satışı düzenlemesi için uyardı



Ambalajlı Süt ve Süt Ürünleri Sanayicileri Derneği (ASÜD) Yönetim Kurulu Başkanı Harun Çallı, “Sağlık için riskli sokak sütü satışları engellenmeli” dedi.
 

Tam tane hububat ekmekleri: Yeni eğilim bileşenler



Prof. Dr. M. Hikmet Boyacıoğlu
Uluslararası Editor
“Milling and Grain” Dergisi                   

Makarnada iç tüketim rekoru kırıldı



Türkiye'de, kişi başına makarna tüketiminin 7,4 kilodan 8,5 kiloya çıktığı, bu rakamın tüm zamanların en yüksek değeri olduğu belirtildi.

Kalite Sistem Mérieux NutriSciences web sitesini yeniledi



Müşterilerine geniş bir ürün gamı, uzman ve tecrübeli ekibi ile yetkin ve inovatif bir çözüm ortağı olmayı hedefleyen Kalite Sistem Mérieux NutriSciences, bu doğrultuda web sitesini yeniledi.
 

Beslenme ve sağlık alanındaki bilgi kirliliği İstanbul’da tartışıldı



Türkiye’nin beslenme ve sağlıklı yaşam alanında faaliyet gösteren öncü kuruluşlarından Sabri Ülker Vakfı, 8 - 9 Temmuz 2017’de İstanbul’da, uluslararası bilim insanları ile iletişimcileri “Beslenme ve Sağlık İletişimi Programı”nda bir araya getirdi.
 

Katkı maddeleri ve bileşenlerinin gıda sanayindeki rolü



Aromsa A.Ş. Yasal İşler Departmanı
 

Prof. Dr. Mehmet Pala: Yaşam şeklimiz sağlığımızı belirliyor


Yayın: 19-06-2018
Kategori: Gıda

Sağlıklı yaşamı belirleyen bazı faktörler olduğunu belirten Prof. Dr. Mehmet Pala, beslenme, fiziksel aktivite, alkol ve tütün kullanımı gibi öğeleri içeren yaşam şeklinin sağlık açısından diğer faktörlerden önce geldiğine dikkat çekti.
 

Çikolata ve şekerleme sektörüne genel bakış



Dilek ALTAY 
Aromsa A.Ş. Teknik Satış Müdürü 

Uluslararası Kanatlı Konseyi açıkladı: Tüketicilerin sağlıklı gıdalara ulaşması hayati önem taşıyor



Dünyada 23 üye ülke ve 52 asosiye üyesi ile kanatlı üretiminin %90’ından fazlasını temsil eden Uluslararası Kanatlı Konseyi (IPC), COVID-19 salgınından dolayı belirlediği ilkeleri dünya kamuoyuna açıkladı.