Banner
Gıda Teknolojisi Facebook Gıda Teknolojisi Twitter Gıda Teknolojisi RSS

Etiketler: sebze

Minimal işlem görmüş meyve - sebze sektörü



TÜBİTAK MAM Yaşam Bilimleri Gıda İnovasyon Teknolojileri Araştırma Grubu Başuzman Araştırmacı ve TÜGİP Ekibi Üyesi Doç. Dr. İbrahim Sani Özdemir, Gıda Teknolojisi Dergisi için minimal meyve ve sebze sektöründeki son gelişmeleri ve TÜGİP tarafından bu alanda gerçekleştirilen uygulamaları anlatıyor. 

Mustafa Manav: Soğanda verilen fire fiyat artışında önemli rol oynuyor



Radyo Trafik’te yayınlanan Ticaret Trafiği programına konuk olan Türkiye Gıda ve İçecek Sanayi Dernekleri Federasyonu Yönetim Kurulu Kurucu Üyesi ve 21. Dönem İTO 13 No’lu Meyve Sebze Komitesi ve Meclis Üyesi Mustafa Manav önemli açıklamalarda bulundu.

Sonbahar ve kış aylarında doğan bebeklerde besin alerjisi riski daha yüksek



Türkiye Ulusal Alerji ve Klinik İmmünoloji Derneği Üyesi Doç. Dr. Sait Karaman, son yıllarda besin alerjisi olan çocukların sayısında artış olduğunu belirterek, “Sonbahar ve kış aylarında doğan bebeklerde besin alerji riski ilkbahar ve/veya yaz aylarında doğanlara göre daha yüksek. Sezaryen doğumlar da besin alerjisi riskini artırıyor. Bebeğinde besin alerjisini önlemek için anne adaylarının beslenme şekillerinde yapacakları değişiklik önemli. Gebelik ve emzirme döneminde meyve, sebze ve balık tüketiminin bebeklerde alerji gelişimini önlediğine dair bilimsel kanıtlar var” dedi.

Perla Fruit yüksek ürün kalitesine TOMRA teknolojileriyle ulaşıyor 



Türkiye’nin önde gelen yaş meyve sebze ihracatçılarından Perla Fruit, kiraz üretimindeki iddiasını TOMRA’nın sunduğu teknolojilerle artırıyor.