Sel Sanayi tarafından sertifikalı sığır derilerini kullanılarak üretilen 0 sığır gıda jelatini SelJel, aralarında şekerleme, fırın, pastacılık, et ve süt ürünlerinde yaygın olarak kullanılıyor.
Sel Sanayi Ürünleri Tic. ve Paz. A.Ş., 2010 yılından itibaren 0 sığır derilerinden yenilebilir gıda jelatini SelJel’in üretimini gerçekleştiriyor. Firma, 2016 yılında başlayıp bu yılın ilk yarısında tamamladığı dördüncü etap yatırımıyla, Türkiye’nin tüm gıda jelatini ihtiyacını karşılayabilecek kapasiteye ulaştı.
Anadolu’ya yatırıma 1984 yılında Balıkesir Gönen’deki üretim tesisleriyle başlayan Tezman Holding A.Ş. kuruluşu Sel Sanayi tarafından üretilen ve Türkiye’nin ilk helal sertifikası almış sığır jelatini Seljel markası, yalnız Türkiye’den değil, dünyanın dört bir yanından büyük talep görüyor.