Banner
Gıda Teknolojisi Facebook Gıda Teknolojisi Twitter Gıda Teknolojisi RSS

Etiketler: setbir

SETBİR Başkanı Dr. İsa Coşkun: “Kaliteli ve güvenli süt üretimi için yapısal sorunlar çözülmeli”



Türkiye Süt, Et, Gıda Sanayicileri ve Üreticileri Birliği (SETBİR ) Yönetim Kurulu Başkanı Dr. İsa Coşkun ile süt sektöründeki durumu, sektörde yaşanan sorunları, çözüm önerilerini ve sektörün geleceğini konuştuk. Türkiye’de kaliteli ve güvenli süt üretiminin yanı sıra sektörde üretim potansiyelinin artırılabilmesi için bazı yapısal sorunların çözülmesi ve istikrar sağlayıcı tedbirlerin alınması gerektiğini kaydeden Coşkun, taklit ve tağşişi engellemenin yolunun etkin denetimden geçtiğini vurguluyor.
 
Röportaj: Özgür Çilek / Gıda Teknolojisi Dergisi
 
* Bu röportaj Gıda Teknolojisi Dergisi'nin Mayıs - Haziran 2024 sayısında yayımlanmıştır.

Bakanlık görüşe açmıştı... Yeni peynir tebliği neler getirecek?



Türk Gıda Kodeksi (TGK) Peynir Tebliği Taslağı, Tarım ve Orman Bakanlığı, Gıda ve Kontrol Genel Müdürlüğü web sitesinde yayımlandı. Buna göre eritme peynir yöresel peyniri çağrıştıracak şekilde ve kaşar peyniri adıyla satılamayacak. Bakanlık konuyla ilgili taslağı kamuoyunun görüşüne açtı. Gelen görüşler değerlendirilerek taslağa son hali verilecek. Taslağa görüş verilmesi için son tarih 6 Eylül 2024 olarak belirtildi. Gıda Teknolojisi Dergisi olarak peynir tebliği taslağıyla ilgili sektörden ve konunun uzmanı olan isimlerden değerlendirmeler aldık. 
 
Haber: Özgür Çilek / Gıda Teknolojisi Dergisi
* Bu haber Gıda Teknolojisi Dergisi'nin Temmuz - Ağustos 2024 sayısında yayımlanmıştır.

 


İsa Coşkun: "Tağşişle mücadelede devlete ve et sektörüne büyük görev düşüyor"



Et ürünlerinde yapılan taklit ve tağşişin gıda güvenliği ve halk sağlığını tehdit ettiğini belirten Türkiye Süt, Et, Gıda Sanayicileri ve Üreticileri Birliği Derneği (SETBİR) Yönetim Kurulu Başkanı Dr. İsa Coşkun, “Hileli üretim yapan firmalar hem kaliteyi düşürmekte hem de işini düzgün yapan firmalar için olumsuz rekabet koşulları yaratmaktadır. Bunun engellenmesi hem kamu otoriteleri hem de sektörümüzün sorumluluğudur” diyor.
 
Röportaj: Özgür Çilek / Gıda Teknolojisi Dergisi
 
* Bu röportaj, Gıda Teknolojisi Dergisi'nin Kasım - Aralık 2024 sayısında yayımlanmıştır.