Banner
Gıda Teknolojisi Facebook Gıda Teknolojisi Twitter Gıda Teknolojisi RSS

Etiketler: sirke

Sirke üretimi ve bazı fonksiyonel özellikleri



Dr. H. Nilgün BUDAK ve Prof. Dr. Zeynep B. GÜZEL- SEYDİM

Süleyman Demirel Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Gıda Mühendisliği Bölümü ISPARTA

nilgun@sdu.edu.tr

 

Kemal Kükrer, organik atıklarıyla 874 hanenin 1 aylık tüketimi kadar elektrik üretti



Sirke ve sos sektörünün önde gelen markalarından Kemal Kükrer, üretimi esnasında ortaya çıkan organik atıklarla elektrik üretimine destek olarak doğal kaynakların ve çevrenin korunmasına katkıda bulunuyor. Eskişehir Büyükşehir Belediyesi ile ortaklaşa yürütülen bu çalışmayla şimdiye kadar 874 hanenin 1 aylık tüketimine karşılık gelen miktarda elektrik enerjisi üretildi.

Ajinomoto Türkiye’nin yeni CEO’su Pürnur Üner Öbek oldu


Yayın: 10-05-2023
Kategori: Gıda

1909 yılında kurulan; 130 ülkeye yayılmış satış ağı, 36 ülkedeki 120 fabrikası ve 34 binden fazla çalışanıyla Japonya’nın en büyük gıda şirketi olan Ajinomoto’nun Türkiye CEO’su Pürnur Üner Öbek oldu. 

Sirkenin üretimi QR kodla izlenebilecek



Yüzyılı aşkın sirke tecrübesiyle sirke kategorisine yön veren Kemal Kükrer, dijitalleşmeye de büyük önem veriyor. Marka, sirke ürünlerinin tüm üretim süreçlerinin şeffaf bir şekilde tüketiciler tarafından izlenebileceği Block Chain projesini hayata geçiriyor. Bu projeyle birlikte artık sirkenin tüm üretim aşaması QR kod ile görülebilecek. 

Kemal Kükrer, ihracatını 20 ülkeye çıkardı 


Yayın: 03-07-2024
Kategori: Gıda

Türkiye’nin yüzyıllık markalarından olan ve geleneksel lezzetini yüzyılı aşkındır koruyan Kemal Kükrer, ihracatını 20 ülkeye çıkardı. Ürünlerinin Türkiye’de olduğu kadar yurt dışında da ilgi gördüğünü söyleyen Ajinomoto İstanbul yetkilileri en fazla ihracat gerçekleştirilen ilk 5 ülke arasında; Almanya, İngiltere, Filistin, Filipinler ve Gabon’un bulunduğu bilgisini verdi.