Etiketler: sucuk
Şarküteri et ürünlerinin pazar büyüklüğü 20 milyar TL
Kahvaltı sofralarımızı lezzetlendiren sucuk, salam, pastırma ve sosis gibi kırmızı ve beyaz et ürünlerinin pazar değeri 20 milyar liraya ulaştı.
5 yıldız ette beşinci büyük olma yolunda
5 yıldız markasıyla işlenmiş et ürünleri pazarının güçlü oyuncularından Altınkaya Et, İzmit Kandıra’da faaliyete sokacağı yeni fabrikasıyla sektörün 5. büyük üreticisi olmayı hedefliyor.
Polonez, Türkiye'nin lezzet haritasını çıkardı
Türkiye'nin lezzet haritasına göre, sucuk tüketimi tüm şarküteri et ürünleri arasında açık ara lider. Türkiye’nin doğusu geleneksel tatlarda daha tutucu davranırken, batı bölgeleri yeni tatlar ve farklılıklar arayışında.
Türkiye’de üretilen fermente sucuk türleri
Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Gıda Mühendisliği Bölümü’nden Sabire Yerlikaya ve Taha Gemici ortaklaşa kaleme aldıkları bu makalede, Türkiye’de üretimi yapılan fermente sucuk türleri ve özellikleri hakkında bilgiler veriyor.
Türkiye'de mangalda en çok tavuk kanat ve tavuk pirzola tercih ediliyor
Banvit BRF’nin Ipsos Türkiye ile gerçekleştirdiği araştırmaya göre Türkiye’de mangal sefası yapanların en çok %37’lik oranla tavuk kanat ve %21’lik oranla tavuk pirzola, tavuk şarküteri grubunda ise her 10 kişiden 7’sinin sucuk tercih ettiğini ortaya koydu.
Danet’ten sucuk tercihiyle ilgili öneriler
Kurulduğu 1975 yılından bugüne sadece Türkiye’de değil, dünyanın dört bir yanındaki sofraları lezzetli ve kaliteli et ve et ürünleriyle buluşturan Danet, Türkiye şarküteri pazarında sucuğun yerini değerlendirdi. Şarküteri tüketiminde yüzde 39’luk bir tonaj payına sahip sucuğun toplam kırmızı et kategorisindeki yeri yüzde 75’e yakın. Danet, şarküterinin lideri sucuk seçiminde önemli olan noktaları tüketiciler için özetledi.