Çevresel ayak izini azaltmak hedefiyle faaliyet gösteren Erikli, sürdürülebilir bir gelecek için 1 litrelik sularında %50’si geri dönüştürülmüş malzemeden üretilen şişelerini kullanmaya başladı. Sürdürülebilirlik bilincini tüm faaliyetlerine yansıtan Erikli, lezzetinin kaynağı Uludağ’ın doğal zenginliklerine sahip çıkmak amacıyla “Korumamız Gerekli!” hareketini de başlatmıştı.
Ticket Restaurant Yemek Kartı ile Türkiye’yi ilk kez yemek kartı hizmetiyle tanıştıran kuruluşlardan Edenred, sürdürülebilir bir gelecek için çalışmalarını tüm hızıyla sürdürüyor. Hayata geçirdiği dijital ürün ve çözümleriyle plastik kullanımını azaltan şirket, Ticket Restaurant Yemek Kartlarını artık tamamen geri dönüştürülebilir malzemeden üretmeye hazırlanıyor.
Dünyanın önde gelen yüksek kaliteli çikolata ve kakao ürünleri üreticilerinden Barry Callebaut, “Forever Chocolate” ilerleme raporunun sonuçlarını açıkladı. Şirket, Forever Chocolate hareketi ile sürdürülebilir çikolata üretimini bir norm haline getirmeyi hedefliyor.
Maltepe Üniversitesi Uluslararası Ticaret ve Lojistik Bölümü Öğretim Üyesi ve Lojistik Derneği (LODER) Yönetim Kurulu Üyesi Dr. Atiye Tümanbatur, "Bozulabilir Gıda Maddelerinin Uluslararası Taşımacılığına ve bu Taşımalarda Kullanılacak Özel Ekipmanlara ilişkin Anlaşma" olarak bilinen ATP anlaşmasının sürdürülebilir gıda tedarik sürecindekini önemini anlattı.
İşletmelerin sürdürülebilirlik ilkesiyle hareket etmesi, toplumlara fayda sağladığı kadar yeni iş geliştirmelerine de yardımcı oluyor. TOMRA Food Strateji, Pazar Araştırma ve Sürdürülebilirlik Direktörü Stefaan Kennis, teknolojilerin bunu neden ve nasıl kolaylaştırabileceğini açıklıyor.
İklim krizi her geçen gün daha fazla hissedilirken, şirketlerin daha yaşanabilir bir dünya inşa edilmesine yönelik sürdürülebilirlik yatırımları da artıyor. Fransa merkezli Veolia Water Technologies, Pınar Süt ile atık su arıtma projesine imza attı. Bu yatırımla Pınar Süt, yeni deşarj mevzuatını karşılarken, karbon emisyonlarını azaltıp doğal gaz tasarrufu da elde etti.
Deprem bölgelerinde çadır kentlerin ve konteyner kentlerin deprem bölgelerine kurulumlarının başlamasıyla birlikte, depremzedelerin sağlıklı ve kaliteli beslenmesiyle gıda güvenliği konuları daha da önem kazandı. Türkiye Gıda Sanayii İşverenleri Sendikası (TÜGİS), depremden hasar gören bölgelerde gıda israfının önüne geçmek ve gıda güvenliğini sağlamak için organizasyonların bölgee sürdürülebilir bakış açısıyla yapılması gerektiğine dikkat çekiyor.