Banner
Gıda Teknolojisi Facebook Gıda Teknolojisi Twitter Gıda Teknolojisi RSS

Etiketler: sürdürülebilirlik

Erikli’den geri dönüştürülen malzeme kullanılarak üretilen çevre dostu şişe 



Çevresel ayak izini azaltmak hedefiyle faaliyet gösteren Erikli, sürdürülebilir bir gelecek için 1 litrelik sularında %50’si geri dönüştürülmüş malzemeden üretilen şişelerini kullanmaya başladı. Sürdürülebilirlik bilincini tüm faaliyetlerine yansıtan Erikli, lezzetinin kaynağı Uludağ’ın doğal zenginliklerine sahip çıkmak amacıyla “Korumamız Gerekli!” hareketini de başlatmıştı. 
 

Ticket Restaurant Edenred’den sürdürülebilirlik adımları



Ticket Restaurant Yemek Kartı ile Türkiye’yi ilk kez yemek kartı hizmetiyle tanıştıran kuruluşlardan Edenred, sürdürülebilir bir gelecek için çalışmalarını tüm hızıyla sürdürüyor. Hayata geçirdiği dijital ürün ve çözümleriyle plastik kullanımını azaltan şirket, Ticket Restaurant Yemek Kartlarını artık tamamen geri dönüştürülebilir malzemeden üretmeye hazırlanıyor. 
 

Geleneksel sağlıklı ve sürdürülebilir beslenme kaynağı: Nohut



Döhler Laboratuvar Uzmanı Gizem Hızarcıoğlu ve Döhler İş Birimi Müdürü - NPL Kaan Akçay, nohutun beslenme açısından taşıdığı önemi ve Döhler Türkiye tarafından üretilen lif ve protein içeriğine sahip, temiz etiketli, vegan, glutensiz, laktozsuz ve kolesterol içermeyen yüzde 100 doğal içerikli nohut ürünlerini anlatıyor.

Barry Callebaut, sürdürülebilir çikolata üretimini norma dönüştürecek



Dünyanın önde gelen yüksek kaliteli çikolata ve kakao ürünleri üreticilerinden Barry Callebaut, “Forever Chocolate” ilerleme raporunun sonuçlarını açıkladı. Şirket, Forever Chocolate hareketi ile sürdürülebilir çikolata üretimini bir norm haline getirmeyi hedefliyor.
 

Sürdürülebilir gıda tedarik sürecinde ATP anlaşmasının önemi



Maltepe Üniversitesi Uluslararası Ticaret ve Lojistik Bölümü Öğretim Üyesi ve Lojistik Derneği (LODER) Yönetim Kurulu Üyesi Dr. Atiye Tümanbatur, "Bozulabilir Gıda Maddelerinin Uluslararası Taşımacılığına ve bu Taşımalarda Kullanılacak Özel Ekipmanlara ilişkin Anlaşma" olarak bilinen ATP anlaşmasının sürdürülebilir gıda tedarik sürecindekini önemini anlattı. 
 

GCA, Berlin'de gerçekleştirilen 26. Uluslararası Cam Kongresi'ne katıldı



'2022 Uluslararası Cam Yılı' ana teması ile düzenlenen 26. Uluslararası Cam Kongresi, 3-5 Temmuz 2022 tarihlerinde Berlin'de gerçekleşti. GCA, düzenlenen bu uluslararası platformda ziyaretçi olarak yerini aldı. Camın baştan sona tüm özelliklerinin konuşulduğu ve oldukça yoğun bir katılımın gerçekleştiği bu kongrede, farklı salonlarda birçok temada eğitim ve seminer düzenlendi. 

Gıda sektöründe sürdürülebilirliğin önemi her geçen gün artıyor



İşletmelerin sürdürülebilirlik ilkesiyle hareket etmesi, toplumlara fayda sağladığı kadar yeni iş geliştirmelerine de yardımcı oluyor. TOMRA Food Strateji, Pazar Araştırma ve Sürdürülebilirlik Direktörü Stefaan Kennis, teknolojilerin bunu neden ve nasıl kolaylaştırabileceğini açıklıyor.


Yıldız Holding, sürdürülebilirlikte stratejik yol haritasını açıkladı



Yıldız Holding, Türkiye’nin sürdürülebilirlik alanında önde gelen etkinliklerinden Sustainable Brands Turkey kapsamında düzenlediği “Bu Dünya Bizim Yaklaşımıyla Sürdürülebilirlik Yolculuğu” panelinde yeni sürdürülebilirlik taahhüt ve hedeflerini açıkladı. Hedefler arasında; 2050 yılına kadar ‘Net Sıfır’ hedefine ulaşmak, 2030 yılına kadar plastik ambalajların tümünün geri dönüştürülebilir, yeniden kullanılabilir veya kompost edilebilir olmasını sağlamak ve sürdürülebilirlik odaklı inovasyon yatırımlarını 2021’e oranla iki katına çıkarmak da yer alıyor.

Pınar Süt ile Fransa merkezli Veolia Water Technologies'ten atık su arıtma projesi



İklim krizi her geçen gün daha fazla hissedilirken, şirketlerin daha yaşanabilir bir dünya inşa edilmesine yönelik sürdürülebilirlik yatırımları da artıyor. Fransa merkezli Veolia Water Technologies, Pınar Süt ile atık su arıtma projesine imza attı. Bu yatırımla Pınar Süt, yeni deşarj mevzuatını karşılarken, karbon emisyonlarını azaltıp doğal gaz tasarrufu da elde etti.
 

TÜGİS deprem bölgelerinde güvenli ve sürdürülebilir gıda çalışmalarına dikkat çekiyor



Deprem bölgelerinde çadır kentlerin ve konteyner kentlerin deprem bölgelerine kurulumlarının başlamasıyla birlikte, depremzedelerin sağlıklı ve kaliteli beslenmesiyle gıda güvenliği konuları daha da önem kazandı. Türkiye Gıda Sanayii İşverenleri Sendikası (TÜGİS), depremden hasar gören bölgelerde gıda israfının önüne geçmek ve gıda güvenliğini sağlamak için organizasyonların bölgee sürdürülebilir bakış açısıyla yapılması gerektiğine dikkat çekiyor.