Türkiye’de hortum ve bağlantı ekipmanları sektörünün önde gelen oyuncularından biri olduklarını anlatan Tuzla Hortum Genel Müdürü İlker Taşkınoğlu, portföylerinde bulunan Trelleborg hortumlarının üstün özellikleriyle süt ve süt ürünlerinin taşınmasında gıda üreticilerinin elini güçlendirdiğini belirtiyor.
Süt üretiminde dünyada ilk 10 ülke arasında yer alan Türkiye, tüketimde ise istenilen seviyeye ulaşamıyor. Ülkemizde içme sütü tüketimi Avrupa ortalamasının çok altında. Avrupa’da yılda kişi başı ortalama 60 litre içme sütü tüketilirken, Türkiye’de yalnızca 34 litre süt içiliyor. SETBİR Yönetim Kurulu Başkaını Tarık Tezel, iç tüketimdeki artışın ihracatı da olumlu etkileyeceğini belirtiyor.
Sadık Çelik
Kurucu Yönetim Kurulu Başkanı
Keyveni Kurumsal Hazır Yemek
Harun Çallı
Ambalajlı Süt ve Süt Ürünleri Sanayicileri Derneği (ASÜD) Yönetim Kurulu Başkanı
SETBİR Başkanı Tarık Tezel, süt ve süt ürünleri tüketiminin korunması ve hatta artması için bu ürünlerde KDV'nin sıfırlanmasını önerdi.
Dünyayı evde tutan salgın nedeniyle dikkatli beslenmenin öneminin arttığı bu günlerde uzmanlar, kalp ve damar sağlığını olumsuz etkileyen yüksek tansiyon gibi kronik rahatsızlık riskine karşı süt içilmesini öneriyor
Türkiye’de yılda 23 milyon ton süt üretilirken, bunun ancak %45’i sanayide işleniyor. SETBİR Yönetim Kurulu Başkanı Tarık Tezel, “Geri kalan %55 ise denetimsiz, açıkta satılan, izlenebilirliği olmayan ve büyük oranda ambalajsız veya uygun olmayan ambalaja sahip ürünler” diyor
TÜDKİYEB Genel Başkanı Nihat Çelik, "Islah çalışmaları daha fazla desteklenmeli, küçükbaş hayvan varlığımızın tamamı ıslah edilmeli, et ve süt verimliliği artırılmalıdır." dedi.
Bağışlık sistemini kuvvetlendirmeden, zihinsel ve fiziksel gelişimi desteklemeye kadar birçok faydası bulunan süt, uygun koşullarda üretilmediği ve yeterli ısıl işlem görmediğinde sağlık için tehlikeli hale geliyor. Açıkta satılan ve kaynağı belli olmayan sütlerin insan sağlığı açısından taşıdığı risklere dikkat çeken uzmanlar, hijyen ve gıda güvenliği bakımından ambalajlı sütün tercih edilmesi gerektiğini belirtiyor.
Bandırma Belediyesi, 2-4 yaş arası çocukların gelişimlerine katkı sağlamak amacıyla ücretsiz süt dağıtımı gerçekleştiriyor. Bansüt adıyla dağıtılan UHT sütleri, Teksüt üretiyor.