Gıda Teknolojisi Dergisi 2021 yılında da ele alacağı dosya konuları, gündeme dair haber/röportaj ve makaleleriyle gıda sektörünün sıcak gündemini sayfalarına taşımaya devam edecek.
Migros ve Carrefoursa, kurdaki düşüşe işaret ederek indirimlere başladıklarını açıkladı. İki şirketin de indirim için tedarikçilere işaret etmesi dikkat çekti.
CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, artan girdi maliyetlerinin hem besicileri hem de süt inekçiliği yapanları mağdur ettiğini belirterek, “Girdi maliyetleri düşmezse, ülkemizde hayvancılık ciddi sorun yaşar” uyarısında bulundu.
İlki geçtiğimiz yıl yapılan F İstanbul Gıda İhracat Fuarı’nın ikincisi, 12-14 Temmuz 2023 tarihleri arasında İstanbul Fuar Merkezi Yeşilköy’de gerçekleştirilecek. Gıda sektöründeki son iş fırsatlarını, sektörün önde gelen firmalarını ve iş insanlarını bir araya getirmeye hazırlanan fuar, gıda sektöründeki en son trendlerin sergilendiği, yeni ürünlerin tanıtıldığı ve iş birliği olanaklarının keşfedildiği zengin bir deneyim sunmayı hedefliyor.
TÜİK verilerine göre, Türkiye’de 2020 yılında 23,5 milyon ton olan süt üretimi 2021 yılında %1,3 azalışla 23,2 milyon tona, 2022’de ise bir önceki yıla göre %7 düşüşle 21,5 milyon tona geriledi. Artan girdi maliyetleri yüzünden üretici para kazanamadığını belirtirken, tüketiciler ise devamlı yükselen süt ve süt ürünleri fiyatlarından dert yakınıyor.
Haber: ÖZGÜR ÇİLEK / Gıda Teknolojisi Dergisi
* Bu haber Gıda Teknolojisi Dergisi'nin Mayıs - Haziran sayısında yayımlanmıştır.
Schneider Electric, süt ürünleri endüstrisinin yaşadığı zorlukları aşmada teknolojinin önemini vurguluyor. Şirketin geliştirdiği yenilikçi çözümlerle “Endüstriyel Nesnelerin İnterneti’nin” entegre edildiği tesislerde verimlilik ve sürdürülebilirlik sağlanırken, tedarik zincirlerine de çeviklik ve dayanıklılık kazandırılıyor.
* Bu haber Gıda Teknolojisi Dergisi'nin Mayıs - Haziran sayısında yayımlanmıştır.
Ekin Endüstriyel tarafından üretilen MIT paslanmaz plakalı eşanjörler, süt ve süt ürünleri, meyve suyu, konserve gıda endüstrisi, alkollü içecekler ve hazır yemek gibi birçok sektörde ürünlerin raf ömrünü uzatıyor.
Türkiye'nin ilk ve tek sütçülük kongresi olan Ulusal Sütçülük Kongresi'nin 3.sü Ankara CerModern'de düzenlendi. Karma Grup organizasyonuyla gerçekleşen kongrede akademi ve sektör liderleri biraraya geldi. “Sürdürülebilirlik perspektifinden süt endüstrisinin geleceği” ana temasıyla düzenlenen etkinliğe Birleşmiş Milletler Gıda ve Tarım Örgütü Orta Asya Alt-Bölge Ofisi (FAO) Türkiye Temsilcisi Viorel Gutu da katıldı.
2022’de 62 milyon dolarlık ihracatı ile süt ve süt ürünleri sektöründe bugüne kadar gerçekleşen en yüksek rakama ulaşan Sütaş, İstanbul İhracatçı Birlikleri’nin ihracatları ile ülke ekonomisine katkıda bulunan üyelerini ödüllendirdiği törende “Süt ve Süt Ürünleri” kategorisinde birincilik ödülünü aldı.
Türkiye’nin farklı bölgelerinde 6 üretim tesisiyle sektöründe en fazla süt ve süt ürünleri üretimini yapan ve dünya süt endüstrisinin önde gelen şirketleri arasında yer alan Grup Lactalis çatısı altında faaliyet gösteren Ak Gıda-İçim Süt’ün pazarlama direktörlüğü görevine Ebru Üstün Utku atandı.