Banner
Gıda Teknolojisi Facebook Gıda Teknolojisi Twitter Gıda Teknolojisi RSS

Etiketler: süt

Golf Dondurma, 23 Nisan coşkusunu çocuklarla paylaştı 



Türkiye’nin önde gelen dondurma üreticilerinden Golf Dondurma, dünyada çocuklara armağan edilen ilk bayram olan 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı büyük bir coşku ve eğlenceyle kutlamak için çocuklarla bir araya geldi. Çocuklar etkinlik boyunca dondurmalarının yanına kurabiyeler yaptı ve ardından dondurma çubuklarını boyayarak doyasıya eğlendi. 

TKYD’nin “Kurumsal Yönetim Ödülü” 9’uncu kez Sütaş’ın oldu



Türkiye Kurumsal Yönetim Derneği’nin (TKYD), “halka açık olmayan reel sektör şirketi” kategorisinde verdiği Kurumsal Yönetim Ödülü’nün sahibi bu yıl da Sütaş oldu. 96,04 puan ile en yüksek notu alan Sütaş, 2015 yılından beri söz konusu kategoride birinciliği elinde bulunduruyor.

Sürdürülebilir Gıda Platformu’ndan gıda israfıyla mücadele kılavuzu



Sürdürülebilir Gıda Platformu, ekleyerek gıda atığı ve kaybı çalışma grubu üyeleriyle birlikte beş farklı sektör kapsamında “Gıda Üretim Yerlerinde Gıda İsrafı İle Mücadele Kılavuzu”nu yayınladı.

Teksüt Çin’e peynirle girdi, sıra sütü sevdirmeye geldi



Süt ve peynir çeşitlerini farklı ülkelere gönderen Teksüt, ihracat çalışmalarına hız kesmeden devam ediyor. Dünyada 43 ülkeye ihracat yapan firma, 2021 yılından beri Çin’e ürünlerini gönderiyor. Teksüt Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Mert Özmen, "Çin pazarında peynir ile başladığımız yolculuğa süt ve diğer ürünlerimizi de eklemeyi hedefliyoruz" diyor.

Muharrem Yılmaz: “Sağlıklı beslenme açısından süt ve süt ürünlerinin rolü her geçen gün artıyor”



Sütaş Yönetim Kurulu Başkanı Muharrem Yılmaz, "Temel gıdamız süt, faydalı olduğu kadar, toplumunun tüm kesimleri tarafından da kolayca erişilebilir bir gıda” diyerek, artan sağlıklı ve dengeli beslenme ihtiyacının karşılanmasında, süt ve süt ürünlerinin rolüne ve önemine dikkat çekti.

Süt sektörü, pazarını inovatif ürünlerle büyütmeyi hedefliyor



Ambalajlı Süt ve Süt Ürünleri Sanayicileri Derneği Başkanı Harun Çallı, "Sanayicinin ihracat pazarlarında elde edeceği başarılar sayesinde çiftçinin ürettiği çiğ süt ve et fiyatları da ülke içerisinde istikrara kavuşacaktır" şeklinde konuştu.

SETBİR Başkanı Dr. İsa Coşkun: “Kaliteli ve güvenli süt üretimi için yapısal sorunlar çözülmeli”



Türkiye Süt, Et, Gıda Sanayicileri ve Üreticileri Birliği (SETBİR ) Yönetim Kurulu Başkanı Dr. İsa Coşkun ile süt sektöründeki durumu, sektörde yaşanan sorunları, çözüm önerilerini ve sektörün geleceğini konuştuk. Türkiye’de kaliteli ve güvenli süt üretiminin yanı sıra sektörde üretim potansiyelinin artırılabilmesi için bazı yapısal sorunların çözülmesi ve istikrar sağlayıcı tedbirlerin alınması gerektiğini kaydeden Coşkun, taklit ve tağşişi engellemenin yolunun etkin denetimden geçtiğini vurguluyor.
 
Röportaj: Özgür Çilek / Gıda Teknolojisi Dergisi
 
* Bu röportaj Gıda Teknolojisi Dergisi'nin Mayıs - Haziran 2024 sayısında yayımlanmıştır.

Sütaş latte keyfini evlere taşıdı


Yayın: 02-09-2024
Kategori: Rafa Çıkanlar

Türkiye’nin ilk soğuk ve sıcak tüketilebilen 1 litrelik hazır lattesi Sütaş Latte raflarda yerini aldı. Kahve ve sütün uyumlu dengesinden gelen yumuşak lezzeti ve kremamsı kıvamıyla Sütaş Latte, latte keyfini eve taşırken, litrelik ambalajıyla bir kutuda en az 4 bardak latte sunuyor.

Karton içecek paketlemede akıllı ve sürdürülebilir çözüm: Yeni Tetra Brik® Aseptic Ultra Edge



Tetra Pak, insanı ve gezegeni korumaya yönelik yaklaşımı doğrultusunda yeni “Tetra Brik® Aseptic Ultra Edge” ürününü Türkiye pazarına sunuyor. Lojistik açısından elverişli, tutuş ve dökme yönünden kullanışlı, raftaki duruşuyla şık ve sürdürülebilirlik kimliğiyle güçlü olan Tetra Brik® Aseptic Ultra Edge; süt, meyve suyu ve bitki bazlı içecek paketlerinin ortam sıcaklığında dağıtımı için ideal bir seçenek olmayı hedefliyor.