Sürdürülebilir Gıda Konferansı’nda bir konuşma yapan Tarım ve Orman Bakanı Dr. Bekir Pakdemirli, “Önümüzdeki günlerde üreticiden tüketiciye, gıda kayıp ve israfların sonlandırılması amacıyla yeni bir çalışma başlatacağız" dedi.
Güçlenen gıda sanayinin sesi olmaya devam eden TÜGİS 58 yaşına adım attı. Konu ile ilgili olarak TÜGİS Yönetim Kurulu Başkanı Necdet Buzbaş, “Güçlenen Gıda Sanayi” başlığıyla bir açıklama yaptı
Necdet Buzbaş
Yönetim Kurulu Başkanı
Türkiye Gıda Sanayi İşverenleri Sendikası (TÜGİS)
Türkiye’de kişi başına 3.1 kg çikolata ve 1.5 kg şekerleme tüketilirken, tüketiciler en çok sütlü çikolatayı tercih ediyor. Son yıllarda bitter çikolataya olan talepte de artış söz konusu.
Sütaş, La Lorraine, Uludağ İçecek Sürdürülebilir Gıda Platformu’nun yeni üyeleri oldu.
Necdet Buzbaş
TÜGİS Yönetim Kurulu Başkanı
Necdet Buzbaş
TÜGİS Yönetim Kurulu Başkanı
Sürdürülebilirlik Akademisi ve Türkiye Gıda İşverenleri Sendikası (TÜGİS) tarafından, T.C. Tarım ve Orman Bakanlığı’nın destekleriyle altıncısı düzenlenen Sürdürülebilir Gıda Zirvesi, yurt içi ve yurt dışından önde gelen gıda markaları, girişimciler, yatırımcılar, kamu ve sivil toplum temsilcilerini bu kez ‘ekran başında’ buluşturdu. Pandemi nedeniyle herkese açık ‘online’ etkinlik olarak yapılan zirvede, pandemi sonrasında gıda ve tarım sektörlerini bekleyen gelişmeler ve çözüm önerileri tartışıldı.
Sürdürülebilirlik Akademisi ve TÜGİS iş birliğinde, T.C. Tarım ve Orman Bakanlığı destekleriyle, 22 Ekim’de düzenlenecek ‘Sürdürülebilir Gıda Zirvesi’, dünyadan ve Türkiye’den öne çıkan isimlerin katılımıyla pandemi sonrasında gıda sistemlerindeki gelişme ve beklentileri mercek altına alacak. Zirve herkese açık ‘online’ etkinlik olarak düzenlenecek .
Necdet BUZBAŞ
TÜGİS Yönetim Kurulu Başkanı