Banner
Gıda Teknolojisi Facebook Gıda Teknolojisi Twitter Gıda Teknolojisi RSS

Etiketler: tüketiciler

Yiyecek ve içeceklerimizin lezzet arttıcıları: Aromalar



Prof. Dr. Aslı Barla Demirkoz
Aromsa Ar-Ge Merkezi Müdürü 

TÜSEDAD: Tüketici et ve süt bulmakta zorlanabilir



Tüm Süt, Et ve Damızlık Sığır Yetiştiricileri Derneği (TÜSEDAD), yaz aylarında tüketicinin et ve süt ürünlerini bulmakta zorlanabileceği uyarısında bulundu. Süt ve et sektörünün gidişatının kaygı verici olduğunu belirten TÜSEDAD, "Biz üreticiler olarak önümüzü göremiyoruz. Artan maliyetlere katlanacak gücümüz kalmadı. İnek kesimleri devam ederse yaz aylarında süt arzında düşük ve turizmden gelen talep sebebiyle tüketiciler de et ve süt bulmakta zorlanacaktır. 1 litre sürü 5.5 TL'nin üzerinde mal edip 4.70 TL'ye satmak sürdürülebilir değil. Acil önlem alınması için çağrı yapıyoruz" çağrısında bulundu
 

Gezegen ve insan sağlığı için dönüşüm zamanı



Dünya genelinde otoriteler; BM sürdürülebilir kalkınma hedeflerine ulaşmanın anahtarının tarım ve gıda sisteminde acil bir dönüşümün gerektiğini işaret ediyor. Bitki bazlı gıdalara ilginin arttığı bu süreçte tüketicilerin %58’inin haftada en az iki kez bitki bazlı gıdaları tükettiğini söyleyen BİTKİDEN Yönetim Kurulu Başkanı Ebru Akdağ, “Bugün, büyük bir dönüşümün eşiğindeyiz ve bu dönüşümün merkezinde gıda var. Çünkü tükettiğimiz gıdalar, bunları nasıl ürettiğimiz ve ne kadarını israf ettiğimiz, insan sağlığı ve çevremizin geleceği üzerinde hayati etkilere sahip” diyor. EAPF (Avrupa Bitki Bazlı Gıda Birliği) Genel Sekreteri Siska Pottie ise “EAPF olarak sektör için eşit rekabet koşulları, teşvik edici politikalar ve destek için sıkı bir şekilde çalışıyoruz” dedi.