Etiketler: tüketim
Yılda 3 kilo reçel, 1,5 kilo helva tüketiyoruz
Son yıllarda ürün çeşitliliği ve pazarlama faaliyetlerindeki artışla birlikte helva ve reçel pazarı her yıl büyüyor.
Türkiye’de 17 bin çeşit pizza yapılıyor
Yemeksepeti verilere göre pizza Türkiye’nin en önemli ev dışı tüketim kültürlerinden biri olmuş durumda. Öyle ki, Türkiye’de tam 17 bin çeşit pizza üretiliyor. Bununla birlikte en çok mantarlı pizzayı seviyoruz ve pizzayı kışın daha çok tüketiyoruz.
Bira sektöründeki daralma 2015'te devam etti
Güven Erdal
Yönetim Kurulu Başkanı
Bira ve Malt Üreticileri Derneği
Etin %25’i İstanbul’da tüketiliyor
İstanbul'da bir günde ise 400 ton kırmızı et ile 500 ton sucuk, salam, pastırma gibi et ürünlerinin tüketildiği belirlendi.
Ambalajlı su pazarı 11,25 milyar litreye ulaşacak
Ambalajlı Su Üreticileri Derneği (SUDER) Başkanı İsmail Özdemir, 11 bini doğrudan, 85 bini dolaylı olmak üzere toplam 96 bin kişiyi istihdam sağlayan Türkiye ambalajlı su Sektörünün, yerelde istihdama katkı sağlayan sektörlerin başında geldiğini söyledi.
Bakliyatın tüketim şekli değişecek
Dünya Bakliyat Konfederasyonu Başkanı Hüseyin Arslan, önümüzdeki dönemde bakliyat tüketiminin sadece belli başlı yemeklerle sınırlanmayacağını, dünyada bakliyatta farkındalığın artmasıyla yeni trendlerin ortaya çıktığını söyledi.
Meyve suyunun gündemi: Tüketimdeki azalışlar ve bilgi kirliliği
7.’si gerçekleştirilen Juiceful İstanbul Zirvesi’nde; tüketicilerin meyve suyu algısı, tüketimin artırılması, meyve suyu ve sağlık ilişkisi gibi güncel konular uzmanlar tarafından masaya yatırıldı.
Konserve ton balığı pazarı %27 büyüdü
2015 yılında Türkiye’de konserve ton balığı pazarının değeri 278 milyon TL, 11.458 ton olarak gerçekleşti. 2014 yılına göre ciro %27 büyüdü.
Meyveler hakkında yaz tüyoları
Sağlık profesyonelleri, bebek ve çocuklarda meyve tüketiminin önemi ve bilinmesi gerekenlerle ilgili önerilerde bulunurken, iyi tarım uygulamalarıyla üretilmiş olanların tercih edilmesi gerektiğini belirtiyor.