Banner
Gıda Teknolojisi Facebook Gıda Teknolojisi Twitter Gıda Teknolojisi RSS

Etiketler: tüketim

2020’de balda tağşişle mücadelede önemli gelişmeler bekliyoruz



Özen Altıparmak
Arı Ürünleri İle Sağlıklı Yaşam Platformu Derneği (BALDER) Yönetim Kurulu Başkanı
 

Meyve suyu, sağlık ve 2020 trendleri



Ceyda Çelik
Aromsa Kurumsal İletişim ve Pazarlama Müdürü
 

Meyve suyu ihracatı koronavirüse rağmen büyüyecek



Meyve Suyu Endüstrisi Derneği (MEYED) Genel Sekreteri İpek İşbitiren ile sektörün içinde bulunduğu durumu, koronavirüsün etkilerini, sektörün hedeflerini ve 10 Eylül 2020 tarihinde İstanbul’da gerçekleştirecekleri Juiceful İstanbul Summit hakkında konuştuk.  
 

İdil Yiğitbaşı: Dünya artık güvenilir ürünleri tercih ediyor



Pınar Süt Mamülleri Sanayii A.Ş Yönetim Kurulu Başkanı İdil Yiğitbaşı, “Son dönemde dünyadaki tüketim alışkanlıklarını incelediğimizde insanların el değmeden üretilen hijyenik ambalajlı ürünlere yöneldiğini ve güvenilir ürünlerin tercih edildiğini  görüyoruz. Tüketicilerimizin ambalajlı süt ürünlerine gösterdiği talep 2020 yılı Mart-Nisan aylarında yüzde 16,8 arttı” dedi.
 

Baharat tüketirken bunlara dikkat



Acıbadem Altunizade Hastanesi Beslenme ve Diyet Uzmanı Deniz Nadide Can, baharatların hem faydalarını hem de tüketirken dikkat edilmesi gerekenleri anlattı.
 

Tek başına su yetmez, günde en az 5 porsiyon sebze ve meyve tüketilmeli



Su, vücudumuz için en önemli yaşam kaynaklarının başında geliyor. Vücudun susuz kalması cilt problemlerinden böbrek rahatsızlıklarına kadar ciddi sağlık sorunlarına neden olabiliyor. Özellikle yaz aylarında su kaybının fazla olması nedeniyle, su tüketiminin artırılması oldukça önemli. Sofra/Compass Group Türkiye Ülke Diyetisyeni Emel Terzioğlu Arslan, su dışında sıvı kaybına en çok destek sağlayan unsurun meyve-sebze olduğunu belirterek, günde 5 porsiyon meyve-sebze tüketilmesini öneriyor.
 

Pandemide makarna stokladık, ara öğün yapmaya başladık



Sabri Ülker Vakfı’nın uluslararası bir çalışma kapsamında COVID-19 döneminde tüketicilerin gıdaya olan yaklaşımını ve değişen yeme davranışlarını tespit amacıyla Türkiye genelinde yürüttüğü araştırmada güçlü bulgulara ulaşıldı.
 

Uzmanlar güvenli süt tüketimine dikkat çekiyor



Bağışlık sistemini kuvvetlendirmeden, zihinsel ve fiziksel gelişimi desteklemeye kadar birçok faydası bulunan süt, uygun koşullarda üretilmediği ve yeterli ısıl işlem görmediğinde sağlık için tehlikeli hale geliyor. Açıkta satılan ve kaynağı belli olmayan sütlerin insan sağlığı açısından taşıdığı risklere dikkat çeken uzmanlar, hijyen ve gıda güvenliği bakımından ambalajlı sütün tercih edilmesi gerektiğini belirtiyor.
 

İncir yedikten sonra 1 bardak su içilmeli



Yazın tatlı mı tatlı meyvelerinden olan ve lezzetli olduğu kadar sağlığımıza da birçok fayda sağlayan incir, artık son demlerini yaşıyor. Peki incirin sağlığa faydaları neler?
 

Yılbaşı sofrasında fazla kaçırdıysanız dikkat



Acıbadem International Hastanesi Beslenme ve Diyet Uzmanı Elif Gizem Arıburnu, yeni yılın ilk gününde yenilenmek için 7 altın öneride bulundu.