99 yıllığına kiralanan 780 bin dönümlük arazide tropikal meyveler üretilecek.

Türkiye Gıda ve İçecek Sanayii Dernekleri Federasyonu (TGDF), “Türkiye’de İklim Değişikliği ve Tarımda Sürdürülebilirlik” raporunda; sürdürülebilir tarım ve gıda güvencesi için “günübirlik politikalarla değil, uzun vadeli ve bilimsel bir yaklaşımla hemen harekete geçilmesi” gerektiğinin altı çizildi.
Karma Grup, kadrosuna kattığı iki tecrübeli isimle hizmet kalitesini yükseltmeyi hedefliyor.
Özden Güngör
Yönetim Kurulu Başkanı
Ziraat Mühendisleri Odası
Bitkisel sıvı yağ üretiminin öncülerinden Sunar Grup şirketlerinden Elita Gıda, Türkiye’nin ilk sürdürülebilir ayçiçek tarımını gerçekleştirdi. Ekonomik ve tarımsal kalkınma açısından sürdürülebilir tarım modelinin stratejik olduğunu belirten Sunar Şirketler Grubu CEO’su Hasan A. Özkan, “Çukurova’ya mısır ziraatını kazandıran, yağlık ayçiçek üretimini destekleyen Sunar, sürdürülebilir ayçiçek üretimi ile tarımsal potansiyelin gelişimine liderlik ediyor” dedi.
Radwag nem tayin cihazları yalnızca laboratuvarda değil, gıda, tarım, kimya, plastik gibi çeşitli endüstrilerde kullanılabiliyor.
Türkiye Gıda ve İçecek Sanayii Dernekleri Federasyonu (TGDF) Dijital Veri Paneli’nin güncel raporu yayınlandı. Raporda, Kasım ayında yapılan 100 milyon dolarlık mandalina ihracatı dikkat çekti.
Özden Güngör
Ziraat Mühendisleri Odası Başkanı
TÜSİAD Sürdürülebilir Büyüme Bağlamında Tarım ve Gıda Sektörünün Analizi” başlıklı rapor 5 Mart Perşembe günü İstanbul’da tanıtıldı.
Dünyaca ünlü Türk Şef Ebru Baybara Demir, İspanya merkezli Basque Clunary Center’ın düzenlediği “Gastronomi ile toplumun dönüşümü” etkinliğinde gıdanın sürdürülebilirliği konusundaki projelerini anlattı.