Banner
Gıda Teknolojisi Facebook Gıda Teknolojisi Twitter Gıda Teknolojisi RSS

Etiketler: tarif

Gastronometro şeflerinden mevsim geçişlerine özel prebiyotik muhallebi tarifi



Mevsim geçişleriyle birlikte beslenme, uyku düzeni ve vücut direnci gibi pek çok alışkanlık değişiyor. Mevsim geçişlerinde sık yaşanan mide ve bağırsak sorunları, mutfaklarda da değişime yol açıyor. Türkiye’nin ilk gastronomi keşif platformu Gastronometro’nun Pastane Eğitmen Şefi Mert Eker, mevsim geçişlerine uyum sağlamaya destek prebiyotik muhallebi tarifini paylaştı.
 

Atölye Dr. Oetker yayında



“Eliniz hamura, çikolataya, kremaya değsin!” sloganıyla yola çıkan Dr. Oetker Türkiye, yeni Atölye Dr. Oetker web sitesiyle Dr. Oetker Deneme Mutfağı Uzmanları’nın rehberliğinde Online & Fiziksel Atölyeler ve Video Kurslar aracılığıyla hem temel ve ileri seviye bilgileri, mutfağa dair ipucu & püf noktalarını hem de birçok trend tarifi tüketicileri ile buluşturuyor.
 

Aşure nasıl yapılır?


Yayın: 08-08-2022
Kategori: Gıda

Çok sayıda malzemenin kararında ve kıvamında buluşmasından doğan aşure lezzeti, damakları şenlendiren en leziz tatlı çeşitlerinden biridir. Her yıl Muharrem ayının 10 günü, ‘aşure günü’ olarak kabul ediliyor ve 2022 yılında da bugün 8 Ağustos’a tekabül ediyor. Eğer siz de gerek lezzeti gerekse kıvamıyla enfes bir aşure hazırlamak istiyorsanız bildiğiniz tüm tarifleri unutun! Çünkü en doğru aşure tarifi bilgisini uygulamanız durumunda muazzam bir aşure lezzeti de elde edebilirsiniz. Peki, aşure nasıl yapılır?

 

Evde kolayca yapabileceğiniz hafif sütlü tatlılar



Çok fazla malzeme gerekmeden hızlıca yapabileceğiniz ve hafif olmasıyla da dikkat çeken sütlü tatlıları sizler için araştırdık. Tatlı çeşitleri arasında en kolay hazırlanan ve en beğenilenleri de yansıtan bu listemize hemen göz atın.