Louisiana’nın ünlü şefleri tarafından geliştirilen eşsiz lezzet formülleri ile damakları şenlendiriyor.
Sürdürülebilirlik alanına özel bir önem veren ve bu alanda çok önemli çalışmalar yapan, dünyanın bir numaralı makarna markası Barilla, Avrupa çapında doğal yöntemlerle ve serbest dolaşan tavuklardan elde edilen yumurtaların kullanıldığı ürünlere verilen “İyi Yumurta Ödülü”nü ikinci kez kazandı. Geçtiğimiz yıl yaklaşık 2 milyon adet tavuk kafeslerinden kurtarılarak serbest dolaşmaya başladı ve bu tavukların yumurtaları Barilla tarafında üretimde kullanıldı
Kümes hayvanlarının etleri ve yenilen sakatatının toptan teslimlerinde yüzde 1 olan KDV yüzde 8 olarak belirlendi.
Beyaz et konusunda tüm gerçekler Türkiye ve dünyanın sayılı uzmanları tarafından masaya yatırıldı.
Daha sağlıklı ve daha dengeli bir beslenme için büyük önem taşıyan tavuk etinin tüketiminin önümüzdeki dönemde de artışını sürdüreceği ve 2025 yılında kişi başı kanatlı eti tüketimini 30 kg seviyelerine çıkacağı öngörülüyor.
Kanatlı eti sektörünün 2025 yılı üretim hedefinin 3,47 milyon ton, kişi başı tüketim hedefinin ise 32,9 kg olduğunu açıklayan Koca, BESD - BİR Yönetim Kurulu Başkanı Dr. Sait Koca, “Amacımız Türkiye’deki et açığını beyaz et ile kapamak” diyor.
Türkiye genelinde 19-20 Ocak'ta gerçekleştirilen fiyat denetimlerinde 562 işletme bazında 9 bin 870 ürün incelendi.