Etiketler: tavuk
Barilla’ya “İyi Yumurta Ödülü”
Sürdürülebilirlik alanına özel bir önem veren ve bu alanda çok önemli çalışmalar yapan, dünyanın bir numaralı makarna markası Barilla, Avrupa çapında doğal yöntemlerle ve serbest dolaşan tavuklardan elde edilen yumurtaların kullanıldığı ürünlere verilen “İyi Yumurta Ödülü”nü ikinci kez kazandı. Geçtiğimiz yıl yaklaşık 2 milyon adet tavuk kafeslerinden kurtarılarak serbest dolaşmaya başladı ve bu tavukların yumurtaları Barilla tarafında üretimde kullanıldı
Kümes, fast food’da yabancı üstünlüğünü kıracak
Yaklaşık 3 yıl önce "Tavuk Kümes'ten Yenir" sloganı ile Gebze’den yola çıkan ve iki yıl içinde 9 şubeye ulaşan Kümes, bu yıl 20 şubeye ulaşmayı hedefliyor.
Tavuk tüketimi yükseldi
Tavuk eti üretimi, 2012'nin Kasım ayında 2011'in aynı ayına göre yüzde 23 artarak 132 bin 333 ton oldu.
Tavukçulara KDV dopingi
BESD-BİR Başkanı Koca: Bilgi kirliliğinden obez olduk
Beyaz et konusunda tüm gerçekler Türkiye ve dünyanın sayılı uzmanları tarafından masaya yatırıldı.
Kanatlı eti tüketimi 2025 yılında 30 kg’ye ulaşacak
Daha sağlıklı ve daha dengeli bir beslenme için büyük önem taşıyan tavuk etinin tüketiminin önümüzdeki dönemde de artışını sürdüreceği ve 2025 yılında kişi başı kanatlı eti tüketimini 30 kg seviyelerine çıkacağı öngörülüyor.
Ette açığı kanatlı kapatacak
Kanatlı eti sektörünün 2025 yılı üretim hedefinin 3,47 milyon ton, kişi başı tüketim hedefinin ise 32,9 kg olduğunu açıklayan Koca, BESD - BİR Yönetim Kurulu Başkanı Dr. Sait Koca, “Amacımız Türkiye’deki et açığını beyaz et ile kapamak” diyor.
Ayçiçek yağı, yumurta, tavuk, bebek maması fiyatlarında denetimler artırıldı
Türkiye genelinde 19-20 Ocak'ta gerçekleştirilen fiyat denetimlerinde 562 işletme bazında 9 bin 870 ürün incelendi.