Türkiye’nin en büyük süt ve süt ürünleri kuruluşlarından Teksüt, yeni yıla Tayvan’a ihracat yaparak başladı. Teksüt, Tayvan’a UHT süt ihraç etti.
2017 yılında %20 büyüme hedefleyen Teksüt A.Ş., satış-pazarlama çalışmaları, dağıtım ağı, kapasite yükseltimi ile hijyen ve standardizasyon gereklilikleri için yaklaşık 15 milyon TL’lik yatırım yapmayı planlıyor.
Teksüt, yeni yıla ihracatını artırarak başladı. Ürün gönderdiği ülke sayısını 9’dan 14’e çıkaran firma, 2017’nin ikinci yarısında eklenen Katar ve Ürdün’den sonra Suudi Arabistan, Somali ve Moritanya’ya da ihracat yapmaya başladı.
Teksüt, 400 gramlık yeni tereyağını pazara sundu. Çiçek şeklindeki ambalajı nedeniyle Teksüt Çiçek Tereyağı olarak tanımlanan bu yeni ürün, olgunlaştırılmış süt kremasından geleneksel yayık sistemiyle üretildi.
Teksüt, yeni bölge müdürlüğünü İzmir’de oluşturdu. Daha verimli ve hızlı servis sunabilmek amacıyla kurulan müdürlük, İzmir’den Antalya’ya dek olan bölgeye ve yaz döneminde kalabalıklaşan destinasyonlara hizmet verecek.
Teksüt, yöresel lezzetlerine bir yenisini daha ekleyerek Antep Peyniri’ni satışa sundu.
Türkiye’nin en büyük süt ve süt ürünleri kuruluşlarından Teksüt, İstanbul Sanayi Odası’nın açıkladığı Türkiye’nin en büyük 500 sanayi kuruluşları (2020) sıralamasında 5 sıra yükselerek, 410’uncu sırada yer aldı. Firma bu yıl ciroda yüzde 15 artış hedefliyor.
Haber: Özgür Çilek / Gıda Teknolojisi Dergisi
Avrupa’daki önemli şef ve gurmeleri bir araya getiren Uluslararası Lezzet Enstitüsü “2022 Tadım Değerlendirmesi” sonrasında Teksüt’ün üç farklı peynirine, ‘Superior Taste Award’, (Üstün Lezzet Ödülü) verdi. Teksüt Krem Peynir 2019 yılında aldığı ödülü ikinci kez kazanırken, Teksüt Süzme Beyaz Peynir ve Teksüt Tam Yağlı Taze Kaşar da ilk kez Lezzet Ödülü’ne layık bulunarak Teksüt’ün lezzet ve üretim kalitesi de Avrupalı gurmeler tarafından tescil edildi.
Türkiye’nin önemli süt ve süt ürünleri kuruluşlarından Teksüt, Ege PERDER üyeleriyle iftarda bir araya geldi. Teksüt Yönetim Kurulu Başkanı Cevdet Arınık ve Ege PERDER Yönetim Kurulu Başkanı Feyzi Başdaş’ın da katıldığı iftarda dayanışma, işbirliği ve perakende sektörünün büyümesi ve gelişmesiyle ilgili görüş alışverişinde bulunuldu.