Metro Türkiye, Türk Standartları Enstitüsü (TSE) tarafından Kovid-19 ile mücadele kapsamında, güvenli ve hijyenik üretim ile hizmet standartlarını karşılayan kurumlara verilen Kovid-19 Güvenli Üretim ve Kovid-19 Güvenli Hizmet Belgelerini, HoReCa’ya özel gıda sevkiyat operasyonu mağazaları ve sevkiyat süreçlerindeki ve tedarik zincirinde kendi yönettiği platform ve et kesim tesislerindeki tüm denetimleri başarıyla geçerek almaya hak kazandı.
Sabancı Üniversitesi ve Sabancı Üniversitesi Nanoteknoloji Araştırma ve Uygulama Merkezi (SUNUM)’da geliştirilen patentli, gıdaların raf ömrünü uzatan nano-kil katkılı gıda ambalaj teknolojisi, TreeT BUBA Tarım ve Teknoloji şirketi tarafından lisanslandı. Böylece önümüzdeki dönemde gıdaların raf ömrünü uzatan ambalaj filmleri tüketicinin kullanımına sunulabilecek.
4. İstanbul Coğrafi İşaretler Zirvesi, “Yerele Değer, Dünyaya Değer” temasıyla Metro Türkiye’nin ev sahipliğinde, Türk Patent ve Marka Kurumu ve Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) iş birliğiyle gerçekleşti. Kamu, siyaset ve iş dünyasının önde gelen isimlerinin katıldığı zirvede, coğrafi işaret tescilli ürünlerin Türk mutfağının gelişimi ve tanıtımındaki önemi, gastronomi turizmine ve ekonomiye katkısı ele alınırken, Boğaziçi Lüferi ve Safranbolu Safranı’nın da coğrafi işaret tescili verildi.
Türkiye'nin döneri geleneksel ürün olarak tescil etmek için yaptığı başvuru Avrupa Birliği (AB) Resmi Gazetesi'nde yayımlandı. Başvuru daha önce baklava, kokoreç, yoğurt vb. pek çok yiyecekte aidiyet iddia eden Yunanistan’da büyük rahatsızlık yarattı. Yunan medyası olaya "Türkiye, Avrupa’da döner savaşını başlatıyor" başlıklarıyla servis etti.
Orta Karadeniz Kalkınma Ajansı (OKA) Teknik Destek Programı kapsamında, Tokat Ticaret ve Sanayi Odası tarafından coğrafi işaret tescil başvuru çalışmaları yürütülen Tokat üzüm tarhanasına, Türk Patent ve Marka Kurumu'nca coğrafi işaret tescil belgesi verildi.