Türkiye’de Mart ayının ortalarında etkisini gösteren koronavirüs salgını sürecinde gıda tedarikinde ve dağıtımında Tönemli bir sorun yaşanmadığını belirten lojistik sektörünün temsilcileri, buna karşın sektörde çözüm bekleyen bir dizi sorun olduğunu vurguluyorlar.
Son haftalarda gıda fiyatlarında yaşanan belirgin artışlar ülke gündemine oturdu. Tüketiciler tepkilerini sosyal medyaya taşırken, Ticaret Bakanlığı da market, pazar ve toptancı hallerinde baskınlar yaparak sorunu çözmeye çalışıyor. Türkiye Gıda ve İçecek Sanayii Dernekleri Federasyonu (TGDF) ise çözümün yanlış yerde arandığına, öncelikle girdi maliyetlerinin düşürülmesi gerektiğine dikkat çekiyor.
Belçika Konsolosluğu Flaman Bölgesi Ticaret Ataşeliği’nin, Türkiye Gıda İnovasyon Platformu (TÜGİP) ve Türkiye Gıda ve İçecek Sanayii Dernekleri Federasyonu (TGDF) ile beraber organize ettiği The Future of FoodTech: Opportunities in Flanders / Belgium - Gıda Teknolojisinin Geleceği: Belçika Flaman Bölgesi’ndeki Fırsatlar Semineri, 9 Mayıs Salı günü Gebze’de bulunan TÜBİTAK MAM Enstitüsü içindeki TÜGİP Konferans Salonu’nda yapılacak.
TİM Hububat Bakliyat Yağlı Tohumlar ve Mamulleri Sektör Kurulu ve bünyesinde bulunan tüm İhracatçı Birlikleri, Türkiye Gıda ve İçecek Sanayii Dernekleri Federasyonu (TGDF) ve Ev Dışı Tüketim Tedarikçileri Derneği (ETÜDER); WorldFood İstanbul Uluslararası Gıda Ürünleri Teknolojileri Fuarı’nın dünyada kendi alanındaki en etkin fuarlarından biri olması hedefiyle “Türkiye Gıda Platformu” adı altında güçlerini birleştirdi. Türkiye Gıda Platformu, Avrasya’nın en büyük sektör fuarı WorldFood İstanbul’un ziyaretçi, katılımcı, yabancı satın alma profesyoneli ve iş hacmi rakamlarında yeni rekorlara ulaşmasını hedefliyor.
Sektördeki son yenilikleri ve gıda trendlerini sergileme ve keşfetme imkanı sağlayan Uluslararası Gıda Ürünleri ve Teknolojileri Fuarı – WorldFood İstanbul, 6 – 9 Eylül 2023 tarihlerinde Tüyap Kongre ve Fuar Merkezi’nde düzenlenecek.
Türkiye Gıda ve İçecek Sanayi Dernekleri Federasyonu (TGDF) ve Karma Grup iş birliğiyle düzenlenen sektör spesifik eğitimlerin ilki olan "Temel Proses Validasyonu”, 9 Şubat'ta Pendik Crowne Plaza’da yapıldı. Eğitime gıda ve içecek sanayi profesyonelleri yoğun ilgi gösterdi.
Karma Grup, Ege Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Gıda Mühendisliği Bölümü tarafından mayıs ayında düzenlenecek olan 13. Gıda Mühendisliği Öğrenci Kongresi'ne destek veriyor.