Banner
Gıda Teknolojisi Facebook Gıda Teknolojisi Twitter Gıda Teknolojisi RSS

Etiketler: tohumculuk

Doruk Un tohumculuk çalışmalarıyla Türkiye ortalamasının 3 katı verim yakaladı



Türkiye’nin en büyük buğday unu üreticilerinden ve ihracatçılarından Doruk Un, hayata geçirdiği sürdürülebilir tarım ve sertifikalı tohum çalışmalarında Ar-Ge ve ıslah çalışmalarını tamamladı. ‘Doruk Tohumculuk’ çatısı altında Marmara Bölgesi’nde üç, İç Anadolu ve Güney Doğu Anadolu bölgesinde beş olmak üzere toplam sekiz ayrı sahada buğday, arpa, yulaf, mısır, ayçiçek, acıbakla gibi 80’e yakın tohum geliştiren şirket; hastalık ve kuraklığa dayanıklılık, kalite ve rekolte bakımından testlerden başarıyla geçti. Türkiye buğday verimi açısından kıyaslandığında 3 kat fazla verim gösteren çeşitler, en önemli kalite parametresi olan protein değerinde de Türkiye ortalamasının yaklaşık %25 üzerine çıktı. 

TİGEM, 2023 yılında kârını 1,6 milyar TL’ye çıkardı



Başta tohumculuk sektörü olmak üzere safkan at, damızlık hayvan yetiştiriciliği ile sürdürülebilir tarım uygulamalarında öncü kurumlardan olan TİGEM, 2023 yılı kârını bir önceki yıla göre 2 katına çıkararak 1,6 milyar TL ye ulaştığını ve 2024 hedeflerini duyurdu.