Banner
Gıda Teknolojisi Facebook Gıda Teknolojisi Twitter Gıda Teknolojisi RSS

Etiketler: tuz

Peynir Tebliği uygulanmaya başladı


Yayın: 11-01-2016

Peynirler için tuz ve yağ oranı ile etiket bilgilerine ilişkin düzenlemeler içeren Türk Gıda Kodeksi Peynir Tebliği, geçiş sürecinin ardından 1 Ocak 2016 itibariyle uygulamaya konuldu.

Fazla tuz tüketiminin 6 önemli zararı



Vücudun elektrolit dengesini sağlıyor, asit-baz dengesini koruyor, sinir sisteminin düzenli çalışmasında kilit rol üstleniyor, kan dolaşımını düzenliyor. İdeal miktarlarda tüketildiğinde sağlığımız üzerinde son derece önemli katkıları olan ‘tuz’, bunun aksine fazla miktarda alındığında ise adeta bir ‘zehre’ dönüşebiliyor.
 

Tuz tüketiminin azaltılmasına yönelik strateji ve yaklaşımlar



Dr. İncinur Hasbay
TÜBİTAK Marmara Araştırma Merkezi, Yaşam Bilimleri, 
Gıda İnovasyon Teknolojileri Araştırma Grubu Lideri
 
* Bu makale Gıda Teknolojisi Dergisi'nin Temmuz - Ağustos 2024 sayısında yayımlanmıştır.