Banner
Gıda Teknolojisi Facebook Gıda Teknolojisi Twitter Gıda Teknolojisi RSS

Etiketler: tzob

Tavuk eti ve yumurta üretimi arttı



Türkiye Ziraat Odaları Birliği (TZOB) Genel Başkanı Şemsi Bayraktar, tavuk eti ve tavuk yumurtası üretiminin süratli bir şekilde arttığını bildirdi.

 

Küçük yatırımcılar için büyükler RİSK oluşturuyor


Yayın: 23-11-2012
Kategori: Gıda

Tarım ve hayvancılık sektörüne yatırım yapma kararı alan büyük yatırımcıların sayısı giderek artıyor.


Sütte fiyat tartışması


Yayın: 23-02-2016

TZOB Genel Başkanı Bayraktar, çiğ süt fiyatlarının 19 aya yakın bir süredir düştüğünü, ancak sanayicinin üretimini son gaz sürdürdüğünü söyledi.
 

Tavuk eti üretiminde yüzde 10 düşüş


Yayın: 23-06-2016
Kategori: Beyaz Et

Enerji fiyatları ve bölgesel sorunların ihracatı etkilemesi nedeniyle, nisan ayında tavuk eti üretimi yüzde 9,7, yumurta üretimi yüzde 2,2 azalma kaydetti.
 

Tarım ve gıdadan dış ticarete büyük katkı



TZOB Genel Başkanı Şemsi Bayraktar, tarım ve gıda sektörünün 10,5 yıllık sürede 46 milyar dolarlık dış ticaret fazlasıyla Türkiye ekonomisine önemli bir katkı yaptığını belirtti.
 

TZOB Genel Başkanı Bayraktar: Ramazanda fiyatı en fazla artan ürün patates oldu


Yayın: 01-05-2021
Kategori: Gıda

Türkiye Ziraat Odaları Birliği (TZOB) Genel Başkanı Şemsi Bayraktar, "Ramazan ortasında markette 27, üreticide 13 üründe fiyat artışı; markette 12, üreticide 7 üründe fiyat düşüşü oldu. Ramazan ortasında fiyatı en fazla artan ürün market ve üreticide patates oldu" dedi.
 

TZOB’dan TMO’ya kuru soğana müdahale çağrısı


Yayın: 12-11-2021
Kategori: Gıda

Türkiye Ziraat Odaları Birliği (TZOB) Genel Başkanı Şemsi Bayraktar, kuru soğan üreticilerinin bu dönem ciddi sorunlar yaşadığını belirterek, “Acil bir şekilde geçen yıl olduğu gibi Toprak Mahsulleri Ofisi (TMO) alım yaparak kuru soğana müdahale etmelidir” dedi.
 

Kırmızı et sektörünün iki açmazı: Halkın alım gücünün azalması ve yüksek yem fiyatları



Türkiye’de kişi başı yıllık et tüketiminin 14-15 kilosunu kırmızı et oluşturuyor. Bu rakam gelişmiş birçok ülkenin oldukça altında kalıyor. Son dönemde yaşanan ekonomik gelişmelere bağlı olarak halkın alım gücünün azalması kırmızı et tüketimini etkileyen en önemli faktör olarak öne çıkıyor. Diğer yandan doviz kuruna bağlı olarak artan yem fiyatları sektörde belirsizliği artırırken, besicilerin alım gücünü azaltıyor.
 

TZOB uyardı: Yaş sebze ve meyvede aşırı fiyat artışları yolda



Şubat ayında üretici ile market arasındaki fiyat farkının 4 katına çıktığını söyleyen Türkiye Ziraat Odaları Birliği (TZOB) Başkanı Şemsi Bayraktar, yaş sebze ve meyve fiyatlarının daha da artacağı konusunda uyardı. Bayraktar, Rusya'nın Ukrayna'yı işgali sonrası Türk tarımında yaşanabilecek risklere dikkat çekti.