Banner
Gıda Teknolojisi Facebook Gıda Teknolojisi Twitter Gıda Teknolojisi RSS

Etiketler: tügip

Meyve suyu pazarındaki yeni eğilimler



TÜBİTAK MAM Yaşam Bilimleri TÜGİP Ekibi’nden Başuzman Araştırmacı Dr. Ayşe Bakan, meyve suyu sektöründe öne çıkan trendleri ve TÜBİTAK MAM- Gıda Inovasyon Merkezi Nar ve Meyve Suyu İşleme Hattı’nın çalışmalarını anlatıyor. 
 

Gıda arz güvenliğinin sağlanmasında aflatoksinlerle mücadele



TÜBİTAK MAM Yaşam Bilimleri Gıda Güvenliği ve Kalitesi Araştırma Grup Lideri Kıdemli Başuzman Araştırmacı ve TÜGİP Ekibi’nden Dr. Hayrettin Özer ile TÜBİTAK MAM Yaşam Bilimleri Gıda Güvenliği ve Kalitesi Araştırma Grubu Araştırmacısı ve TÜGİP Ekibi’nden Ceyda Pembeci Kodolbaş, gıda arz güvenliğinin sağlanmasında aflatoksinlerle mücadelenin önemini Gıda Teknolojisi Dergisi için kaleme aldılar. 
 

Minimal işlem görmüş meyve - sebze sektörü



TÜBİTAK MAM Yaşam Bilimleri Gıda İnovasyon Teknolojileri Araştırma Grubu Başuzman Araştırmacı ve TÜGİP Ekibi Üyesi Doç. Dr. İbrahim Sani Özdemir, Gıda Teknolojisi Dergisi için minimal meyve ve sebze sektöründeki son gelişmeleri ve TÜGİP tarafından bu alanda gerçekleştirilen uygulamaları anlatıyor. 

Tahıl ürünlerinin geleceği ve önemi



TÜBİTAK MAM Yaşam Bilimleri  Gıda İnovasyon Teknolojileri Araştırma Grubu  Araştırmacısı ve  TÜGİP Ekibi Üyesi Kevser Betül Kalyon, tahıl ürünlerinin beslenmedeki önemini, sektörün bugünkü durumunu ve geleceğini anlatıyor. 

Belçika’nın Flaman Bölgesi’ndeki gıda sanayi ve fırsatlar masaya yatırılıyor



Belçika Konsolosluğu Flaman Bölgesi Ticaret Ataşeliği’nin, Türkiye Gıda İnovasyon Platformu (TÜGİP) ve Türkiye Gıda ve İçecek Sanayii Dernekleri Federasyonu (TGDF) ile beraber organize ettiği The Future of FoodTech: Opportunities in Flanders / Belgium - Gıda Teknolojisinin Geleceği: Belçika Flaman Bölgesi’ndeki Fırsatlar Semineri,  9 Mayıs Salı günü Gebze’de bulunan TÜBİTAK MAM Enstitüsü içindeki TÜGİP Konferans Salonu’nda yapılacak.

Gıda değer zincirinde tarladan – çatala bütünsel dönüşüm



GTE Karbon Sürdürülebilir Enerji Eğitim Dan. ve Tic. A.Ş. Yönetici Ortağı & INNOFOOD Projesi TÜGİP Ekibi Üyesi Dr. Emrah Alkaya ve Tarım-Gıda Zinciri Danışmanı & INNOFOOD Projesi TÜGİP Ekibi Üyesi Didem Mahsunlar, gıda değer zincirinde tarladan çatala bütünsel dönüşümü anlatıyorlar.

 


Peynir: Dünü, bugünü ve geleceği



INNOFOOD Projesi TÜGİP Ekibi'nde Dr. İrfan Demiryol, peynirin tarihini ve endüstri olarak gelişimini ve peynir tüketiminde öne çıkan eğilimleri Gıda Teknolojisi Dergisi için kaleme aldı.
 
* Bu makale Gıda Teknolojisi Dergisi'nin Mayıs - Haziran sayısında yayımlanmıştır.

Prof. Dr. Vural Gökmen yazdı: Gıda sektöründe Ar-Ge ve yenilik gündemi



Prof. Dr. Vural Gökmen 
Hacettepe Üniversitesi, Gıda Mühendisliği Bölümü, Gıda Kalitesi ve Güvenliği (FoQuS) Araştırma Grubu
 
* Bu makale Gıda Teknolojisi Dergisi'nin Temmuz - Ağustos sayısında yayımlanmıştır.

Gıda analizlerinde izotop oranı kütle spektrometresi



Dr. İlknur Demirtaş 
Kıdemli Uzman Araştırmacı 
TÜBİTAK MAM Yaşam Bilimleri Gıda Güvenliği ve Kalitesi Araştırma Grubu
TÜGİP Ekibi
 
* Bu makale Gıda Teknolojisi Dergisi'nin Eylül - Ekim sayısında yayımlanmıştır.

Yeni nesil yüksek değerli platformlar için Türkiye’den önemli bir örnek: TÜGİP



INNOFOOD Teknik Yardım Ekibi Kıdemli Uzman Mahmut Kiper &
INNOFOOD Teknik Yardım Ekibi, Takım Lideri Deniz Bayhan
 
* Bu makale Gıda Teknolojisi Dergisi'nin Ocak - Şubat 2024 sayısında yayımlanmıştır.