Banner
Gıda Teknolojisi Facebook Gıda Teknolojisi Twitter Gıda Teknolojisi RSS

Etiketler: tügiş

7. Sürdürülebilir Gıda Zirvesi’nde gıdanın geleceği konuşuldu



Sürdürülebilirlik Akademisi ve TÜGİS iş birliğinde, T.C. Tarım ve Orman Bakanlığı destekleriyle, düzenlenen ‘Sürdürülebilir Gıda Zirvesi’nin ilk gününde gıdanın geleceği konuşuldu.
 

Gıda etiketlerindeki değişiklikler ne anlama geliyor?



Tarım ve Orman Bakanlığı, 26/01/2017 tarihli ve 29960 mükerrer sayılı Resmi Gazete’de yayımlanan Türk Gıda Kodeksi Gıda Etiketleme ve Tüketicileri Bilgilendirme Yönetmeliği’nde değişikliğe giderek yeni bir yönetmelik taslağı hazırladı. Taslağa göre, gıda etiketlerinde yanıltıcı ifade, isim ve görseller kullanılamayacak. Peki yeni yönetmelikte değiştirilmesi planlanan maddeler neler, gıda sektörünün paydaşları ve tüketici hakları savunucuları bu değişimi nasıl yorumluyor? Haberimizde bu sorulara yanıt aramaya çalıştık.

Haber: Özgür Çilek / Gıda Teknolojisi Dergisi


TÜGİS 61. yılını kutluyor



“Gıda yalnız yiyeceğimiz değil aynı zamanda geleceğimizdir” sloganıyla faaliyetlerini sürdüren  Türkiye Gıda Sanayii İşverenleri Sendikası (TÜGİS) bu yıl 61. yaşını kutluyor. 
 

TÜGİS’in yeni başkanı İsmail Kaan Sidar oldu



Türkiye Gıda Sanayii İşverenleri Sendikası TÜGİS’in 24 Kasım Perşembe günü gerçekleşen 35. genel kurulunda İsmail Kaan Sidar yönetim kurulu başkanlığına seçildi.
 

TÜGİS, Türkiye’de aktif işveren sendikacılığı dönemini başlatıyor



Türkiye Gıda Sanayii İşverenleri Sendikası (TÜGİS), 62. kuruluş yıldönümünü “yeni nesil, aktif işveren sendikacılığı” anlayışıyla kutluyor. TÜGİS Yönetim Kurulu Başkanı İsmail Kaan Sidar, “Yeni nesil aktif işveren sendikacılığı anlayışımızla bambaşka bir dönemin kapılarını aralıyoruz. Sürdürülebilirlik politikalarımızla sektöre yön vereceğiz. Üyelerimizin daha fazla yanında olacağız ve çalışanların gelişimi için projeler geliştireceğiz. Sektördeki bilgi kirliliğinin önüne geçmek için çalışacağız. Ayrıca toplu iş sözleşmeleri dönemlerindeki faaliyetlerimizle çalışma hayatındaki barış ortamına sunduğumuz desteklere devam edeceğiz” dedi.

TÜGİS deprem bölgelerinde güvenli ve sürdürülebilir gıda çalışmalarına dikkat çekiyor



Deprem bölgelerinde çadır kentlerin ve konteyner kentlerin deprem bölgelerine kurulumlarının başlamasıyla birlikte, depremzedelerin sağlıklı ve kaliteli beslenmesiyle gıda güvenliği konuları daha da önem kazandı. Türkiye Gıda Sanayii İşverenleri Sendikası (TÜGİS), depremden hasar gören bölgelerde gıda israfının önüne geçmek ve gıda güvenliğini sağlamak için organizasyonların bölgee sürdürülebilir bakış açısıyla yapılması gerektiğine dikkat çekiyor. 

TÜGİS Başkanı Kaan Sidar: “Geleceğin gıdası sürdürülebilirliğe bağlı”



Türkiye Gıda Sanayii İşverenleri Sendikası (TÜGİS), 7 Haziran Dünya Gıda Güvenliği Günü’nde bir kez daha güvenli gıda üretiminin önemine dikkat çekiyor. Gıda güvenliği için küresel kabul görmüş standartların önemine vurgu yapan TÜGİS Yönetim Kurulu Başkanı İsmail Kaan Sidar, “Tüketici sağlığı ön planda tutularak gıda güvenliği konusunda kollektif bir bakış açısıyla sağlıklı toplumların devamlılığı şarttır. Gıda sektöründe gıda güvenliği, ürünün toprakta yetiştiği süreden sofraya ulaştığı ana dek uzanan ve hem kapsamlı hem dikkat edilmesi gereken birçok aşamayla sağlanır” ifadelerini kullandı. 

TÜGİS: Güvenli gıda tüketiminde ambalaj hayati role sahip



Gıda güvenliğine ilişkin doğru bilgilendirmenin altını çizen çalışmalara imza atan Türkiye Gıda Sanayii İşverenleri Sendikası (TÜGİS), gıdaların ambalajlanmasının önemine dikkat çekti. Bu kapsamda TÜGİS Bilim Kurulu Üyesi  Prof. Dr. Nevzat Artık, tüketicinin tam olarak gıda ambalajına neden ihtiyacı olduğuna yönelik yorumlarını kamuoyuyla paylaştı. Konuyu değerlendiren TÜGİS Yönetim Kurulu Başkanı Kaan Sidar ise, “Güvenli gıda ambalajlarını en yalın haliyle; ‘ürünü koruyan, taşıyan, güvenli şartlarda depolanmasını sağlayan ve tüketiciye ürün içeriği hakkında bilgi veren’ şeklinde özetlemeliyiz” dedi. 

Prof. Dr. Nevzat Artık: Gıda güvenliğinde ambalaj vazgeçilmezdir



Türkiye Gıda Sanayii İşverenleri Sendikası (TÜGİS) Bilim Kurulu üyesi Prof. Dr. Nevzat Artık gıda güvenliğinde ambalajın önemine dikkat çeken açıklamalarda bulundu. Ambalajın sürdürülebilir gıda tüketimindeki rolünü aktaran Artık, “Bir bebek nasıl kundak ile dış etkilere karşı korunuyorsa, gıdanın da muhafaza tekniği açısından ambalajlı olması gıda güvenliği için en vazgeçilmez kriterdir” dedi.

9. Sürdürülebilir Gıda Zirvesi 17-18 Ekim’de yapılacak



Türkiye Gıda Sanayii İşverenleri Sendikası (TÜGİS) ve Sürdürülebilirlik Akademisi’nin düzenlediği ve gıda sektörünün tüm paydaşlarını bir araya getirdikleri Sürdürülebilir Gıda Zirvesi’nin 9.’su, bu sene 17-18 Ekim tarihlerinde gerçekleştirilecek. T.C. Tarım ve Orman Bakanlığı  ve Birleşmiş Milletler Gıda Tarım Örgütü FAO’nun destekleriyle düzenlenecek zirvede, devlet ileri gelenleri, sektör liderleri, markaların temsilcileri, üniversiteler ve sivil toplum örgütlerinin bulunduğu dünyadan ve Türkiye’den alanın ileri gelenleri bir araya gelecek. Zirve bu yıl “Su Hayattır, Su Gıdadır - Kimse Geride Kalmasın” temasıyla düzenlenecek.