Daha sağlıklı ve daha dengeli bir beslenme için büyük önem taşıyan tavuk etinin tüketiminin önümüzdeki dönemde de artışını sürdüreceği ve 2025 yılında kişi başı kanatlı eti tüketimini 30 kg seviyelerine çıkacağı öngörülüyor.
Belçika’nın dünyaca ünlü markası La Lorraine Manisa’da gerçekleştirdiği 100 milyon TL yatırımla Türkiye’nin unlu mamul, pasta ve fırıncılık alanındaki alışkanlıklarına yeni bir anlayış getirecek.
Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Faruk Çelik, İtalya’nın Türk fındığıyla ilgili iddialarına ilişkin, “Fındık bizim göz bebeğimiz, son derece önemli bir ürün. Fındık rahatlıkla tüketilebilir. Bunlar politik değerlendirmelerdir” dedi.
Nutella ve Kinder gibi ürünlerin üreticisi Ferrero SpA, İtalya Ulusal Çiftçiler Konfederasyonu’nun (Coldiretti), ülkeye ithal edilen tarım ürünleri arasında 'En tehlikeli 10 gıda' listesinde Türk fındığını ilk sıraya alması üzerine bir açıklama yaptı.
Ordu Altınordu Ziraat Odası Başkanı Uğur Cörüt, Türkiye'nin fındık üretiminde tek başına dünya birincisi olduğunu belirterek, İtalya Tarımcılar Derneği'nin Türk fındığında sağlığı tehlikeye sokacak maddeler olduğunu iddia etmesinin altında büyük bir oyun olduğunu söyledi.
Barilla Gıda ve Beslenme Vakfı (BCFN), Milano'da 7'incisi gerçekleştirilen Uluslararası Gıda ve Beslenme Forumu'nda dünyanın en kapsamlı "Gıda Sürdürülebilirlik Endeksi"ni yayınladı.
Türkiye’nin büyük bir potansiyele sahip bir ülke olduğuna dikkat çeken Dünya Gazetesi Yazarı Dr. Rüştü Bozkurt, bunun katma değere dönüştürülebilmesi için ekonomi ve sanayide köklü yapısal değişikler yapılması gerektiğini belirtiyor.
Gıda sanayinde önemli pozisyonlarda bulunan Sabahnur Demirci, 1 Ocak 2017 tarihi itibariyle Kalite Sistem Mérieux NutriSciences Holding’in yeni Genel Müdürü oldu.
Ferrero Grubu, son günlerde Avrupa Gıda Güvenliği Otoritesi EFSA’nın Mayıs 2016’da açıkladığı rapor içeriğinden yola çıkarak ‘Nutella’ ile ilgili ortaya atılan pek çok iddiaya cevap verdi.
99 yıllığına kiralanan 780 bin dönümlük arazide tropikal meyveler üretilecek.