Türkiye ve Tunus zeytincilik sektöründe işbirliği yapacak ihracatta katma değeri arttıracak.
Türkiye'nin lezzet haritasına göre, sucuk tüketimi tüm şarküteri et ürünleri arasında açık ara lider. Türkiye’nin doğusu geleneksel tatlarda daha tutucu davranırken, batı bölgeleri yeni tatlar ve farklılıklar arayışında.
Gıda kontrol ve analizleri alanında dünyanın lider kuruluşlarından biri olan Eurofins Scientific, kısa bir süre önce Gözlem Gıda Kontrol ve Araştırma Laboratuvarları’nı satın aldı. Bu satın almanın detaylarını ve geleceğe dair planlarını Eurofins Türkiye Yönetim Kurulu Başkanı Prof. Dr. Mehmet Pala ile konuştuk.
ABD merkezli Ablak Holding Grup şirketlerinden biri olan Sincerely Yogurt Çırağan sarayında dün düzenlenen Marka Tanıtım Toplantısında Türk girişimcilerle bir araya geldi.
Nestlé Türkiye Çikolata ve Şekerleme Genel Müdürlüğü görevine Özgür Karakaş atandı.
Ipsos Tüketici Panelleri Direktörü Ceyhan Demiray, Türkiye’de çikolata ve şekerli ürünlerin tüketimiyle ilgili son verileri Gıda Teknolojisi’ne açıkladı.
Çiftliklerde üretilen ve avcılık yoluyla elde edilen balık ihracatından gelecek yıl 1 milyar dolar gelir hedefleniyor.
Leziz tarifleri, eğlenceli ve şaşırtan içerikleri yemek tutkunları ile buluşturan Yemek.com, 2017'nin yeme-içme trendlerini açıkladı. Yemek yapmanın dört mevsim tadını çıkaran Türk halkı, kış aylarında çay keyfini portakallı kek ile taçlandırırken yaz aylarında ise ayran çorbası ve limonata tarifleri ile serinlediler.
Cumhurbaşkanı Erdoğan ile görüşen Fransız mevkidaşı Macron, "Türkiye'ye 5 bin 700 ton et satışı gerçekleştiriyoruz, bu ülkemiz sığır yetiştiricileri için güzel bir fırsat" dedi. Et ithalatı; Rusya, Sırbistan, Sudan gibi ülkelerle birlikte düşünüldüğünde "et diplomasisi" haline geldi.
165 ülkede neşeli, lezzetli anlar yaratan Mondelēz International’ın dünyadaki önde gelen pazarından biri olan Türkiye’de, yılın ihracatı gerçekleştirildi. Mondelēz International Türkiye, üretimi Gebze fabrikasında yapılan Respiral markası ile İspanya’ya 17 ton ürün ihraç etti.