Etiketler: un
Migros ve CarrefourSA’dan indirim açıklaması
Migros ve Carrefoursa, kurdaki düşüşe işaret ederek indirimlere başladıklarını açıkladı. İki şirketin de indirim için tedarikçilere işaret etmesi dikkat çekti.
Tahıl ürünlerinin geleceği ve önemi
TÜBİTAK MAM Yaşam Bilimleri Gıda İnovasyon Teknolojileri Araştırma Grubu Araştırmacısı ve TÜGİP Ekibi Üyesi Kevser Betül Kalyon, tahıl ürünlerinin beslenmedeki önemini, sektörün bugünkü durumunu ve geleceğini anlatıyor.
Eksun Gıda’nın AR-GE merkezi ihtiyaca göre un geliştiriyor
Türkiye’nin lider un üreticileri arasında yer alan Eksun Gıda, inovatif ve insan odaklı çalışmalar yürüten AR-GE merkezinden aldığı güçle kendi sektöründe öncü bir rol üstleniyor. Bugüne kadar sosyal fayda sağlayan ürünleri tüketiciyle buluşturan firma, bu yıl 60’ıncı yılını kutlayan ve un pazarının önemli markalarından olan Sinangil ile “ihtiyaca göre un” vizyonuyla yenilikçi projelere imza atıyor.
* Bu haber Gıda Teknolojisi Dergisi'nin Temmuz - Ağustos sayısında yayımlanmıştır.
Aile yadigarı lezzetler “Sinangil 60 Yıllık Tarifler” kitabında toplanıyor
Türkiye’nin ilk paketli un markalarından Sinangil, 60. yılında nesilden nesile aktarılmış, aslına uygun unlu lezzetlerin tariflerini “Sinangil 60 Yıllık Tarifler” kitabında topluyor. Şef ve sosyal medya fenomeni Şükran Kaymak’ın çağrısıyla başlayan kampanya doğrultusunda, Sinangil’i sosyal medyada takip eden katılımcılardan gelen tarifler öncelikle jüri tarafından değerlendirilecek. Ardından seçilen 60 farklı lezzet ve hazırlanışları, hem kitapta yer almaya layık görülecek hem de Sinangil’in sosyal medya hesapları ile kampanyaya özel web sitesinde paylaşılacak.
Eksun Gıda yeni yatırımını lisanslı depoculuk alanında yaptı
Eksun Gıda, sürdürülebilirlik odaklı yatırımlarına devam ediyor. Kısa süre önce Konya’da bulunan un fabrikası için 12 adet 90 tonluk silo yatırımı çalışmalarına başlayan şirketin yeni yatırımı lisanslı depoculuk alanında oldu. Kırklareli ilinde bulunan Babaeski Lisanslı Depoculuk A.Ş.’yi satın aldığını duyuran şirket, büyüme ivmesini sürdüreceğinin sinyalini verdi.
Haluk Tezcan: “Un ihracatında dünya lideriyiz, 8 milyar insana dokunuyoruz”
Ege Hububat Bakliyat Yağlı Tohumlar ve Mamulleri İhracatçıları Birliği Başkan Yardımcısı Haluk Tezcan, Türkiye'nin un ihracatında dünya lideri olduğunu paylaştı. Tezcan, “Gerçekten bu liderlik de bizlere yakışan bir liderlik. 8 milyar insana bir şekilde dokunuyoruz. Geçen yıl Ukrayna - Rusya tahıl koridoru Türkiye açısından son derece güzel bir fırsat oldu. Sayın Cumhurbaşkanımızın da girişimleriyle Türkiye'nin bu anlamı dünyada da kabul gördü” dedi.
Şubat ayında un ihracatı yüzde 60 arttı
2023’te gerçekleştirdiği 3 milyon 663 bin ton un ihracatıyla tüm zamanların dünya tarihindeki en çok un ihracatını gerçekleştiren Türkiye, ocak ayında ihracatını yüzde 22, şubat ayında da yüzde 60 artırarak 2024’te yaklaşık 4 milyon ton un ihracatı gerçekleştireceğinin ilk sinyallerini verdi.
Sinangil geçmişin özel tatlarını "60 Yıllık Tarifler” kitabında buluşturdu
Türkiye'nin 60 yıldır sevilen un markalarından Sinangil, sosyal medya üzerinden “#ununuduymayankalmasın” etiketiyle başlattığı kampanyayla takipçilerinden topladığı aile yadigârı unlu tarifleri, “Sinangil 60 Yıllık Tarifler” kitabında bir araya getirdi. Kitap, ünlü sosyal medya fenomeni ve Şef Şükran Kaymak’ın da yer aldığı özel bir lansmanla tanıtıldı.
Eksun Gıda'dan katma değeri yüksek gıda Ar-Ge’sinde 4 yenilikçi adım
Eksun Gıda, 2023 yılında gıda teknolojisinde dört önemli Ar-Ge projesini başarıyla tamamlayarak sektördeki yenilikçi yaklaşımını pekiştirmeyi amaçlıyor. Gerçekleşen çalışmalarla ilgili açıklamalarda bulunan Eksim Holding Gıda Grubu Başkanı ve Eksun Gıda Genel Müdürü Ahmet Demir, “Gıda teknolojisindeki yeniliklere öncülük etmeye devam ediyoruz. Sağlıklı gıda üretimini destekleyen sürdürülebilir çalışmalar gerçekleştirmek temel hedeflerimiz arasında yer alıyor” dedi.