Gıda Sanayinde Hammadde Temini ve Sorunları: Yeni Bir Model Arayışı konferansı, 13 Mayıs Çarşamba günü webinar (görüntülü internet semineri) olarak gerçekleşecek.
Gıda Teknolojisi Dergisi olarak gerçekleştirdiğimiz “Gıda Sanayinde Hammadde Temini ve Sorunları: Yeni Bir Model Arayışı” konferansında, tarım ve gıda sektörünün bugünkü durumu masaya yatırılırken geleceğe ilişkin önemli önerilerde bulunuldu.
Ambalaj sektörü profesyonelleri Ambalaj Sanayicileri Derneği'nin (ASD) düzenlediği ‘Ambalaj Sektörü İçin Pandemi Sonrası Ekonomi ve Psikolojik Dünyamız’ başlıklı webinarda buluştu. ASD Başkanı Zeki Sarıbekir’in moderatörlüğünde gerçekleştirilen ve 315 kişinin kayıt olduğu etkinliğe Ekonomist Prof. Dr. Emre Alkin ile Psikolog Prof. Dr. Acar Baltaş konuşmacı olarak katıldı.
Dış ticaret hacmi dikkate alındığında Doğu Avrupa ülkeleri Bulgaristan ve Romanya, Türkiye'nin en önemli ilk 20 ticaret ortağı arasında yer alıyor.
“Gıda Sanayinde AR-GE ve İnovasyon: Bir Büyüme Stratejisi” webinarında, gıda inovasyonunda yeni paradigmalar masaya yatırıldı.
Ekonomi Gazetecileri Derneği (EGD) ve Meyve Suyu Endüstrisi Derneği (MEYED) iş birliğiyle gerçekleştirilen “Meyve suyu üretiminde ihracat başarıları” toplantısında konuşan MEYED Yönetim Kurulu Başkanı İlker Güney, “Sektör olarak ihracatta sessizce elde ettiğimiz başarılar var. Güney Kore’deki vergi düzenlemelerini lehimize çevirdik. Meyve suyu sanayisinde teknoloji olarak dünya ile yarışabilir seviyedeyiz. 350 milyon dolara varan ihracatımız var” dedi.
Gıda, içecek, ambalaj, kozmetik gibi kritik sektörlere yönelik spesifik eğitim ve danışmanlık hizmeti veren Karma Grup tarafından organize edilen Fonksiyonel Gıdalar ve Sağlık Etkileri Webinarı, 18 Nisan 2023 tarihinde gerçekleştirilecek. 1 saat sürecek ve ücretsiz olarak yapılacak webinarda arıların mucizesi propolis ayrıntılarıyla anlatılacak.
ÇEVKO Vakfı Söyleşileri, 2023 yılında da devam ediyor. Küresel Isınma Kurultayı Komitesi işbirliğiyle, ÇEVKO Vakfı İklim Değişikliği ve Sürdürülebilirlik Çalışma Grubu'nun hazırladığı bu yılki söyleşilerin ilki, “İklim Değişikliği, Yeşil Mutabakat ve Sürdürülebilirlikteki Son Gelişmeler” başlığıyla gerçekleştirildi.
Sağlıklı bir yaşam sürmek ve yaşam kalitemizi artırmak hepimizin ortak beklentisi ancak günümüz koşullarında bunu başarmak hiç de kolay değil. Modern insanın fiziksel ve ruhsal sağlığını korumak için elindeki en büyük güçlerden biri ise doğanın bizlere armağanı besinler. Karma Grup, sağlıklı bir yaşam açısından önem taşıyan fonksiyonel gıdalar ve sağlık üzerine etkileri konusunda bilgilendirmek amacıyla bu konuda önemli çalışmaları bulunan Prof. Dr. Nuray Yazıhan ile 4 Mayıs’ta herkese açık bir webinar düzenliyor.
Karma Grup tarafından organize edilen Yeni Nesil Beslenme konulu ücretsiz webinarda, yaşam kalitesini artıracak fonksiyonel gıdalar ve mevzuat değerlendirmeleri uzman isimler tarafından anlatılacak.