Etiketler: yemek
Türkler en çok Türk mutfağını seviyor
Yemeksepeti’nin de bağlı olduğu global online yemek sipariş platformu Delivery Hero’nun verilerine göre dünya genelinde en çok İtalyan mutfağı tercih ediliyor. Türkler, Latin Amerika ve Uzak Doğu ülkeleri lokal yemekleri daha çok tercih ederken, Avrupalılar en çok İtalyan ve Uzak Doğu lezzetlerini seviyor.
Yılbaşı sofrasında fazla kaçırdıysanız dikkat
Acıbadem International Hastanesi Beslenme ve Diyet Uzmanı Elif Gizem Arıburnu, yeni yılın ilk gününde yenilenmek için 7 altın öneride bulundu.
Sabri Ülker Vakfı’ndan yeni kitap: “Yeme Psikolojisi- Biyolojiden Kültür ve Politikaya”
Gıda, beslenme ve sağlık alanındaki bilgilerin topluma ulaşması amacıyla projeler geliştiren Sabri Ülker Vakfı, dengeli ve sağlıklı beslenmeyi temel alan çalışmalarına bir yenisini daha ekledi. Vakıf yayınlarının okurla buluşturduğu, yemeğe duyulan ilgi, yeme eğilimleri ile yeme bozukluklarının neden olduğu sorunlar ve çözüm önerilerinin yer aldığı “Yeme Psikolojisi- Biyolojiden Kültür ve Politikaya” başlıklı kitap, sağlıklı yaşam rehberi niteliği taşıyor.
Türk bulguru Yale Üniversitesi menüsüne girdi
Birleşmiş Milletler tarafından Küresel Gıda Kahramanı unvanına layık görülen Şef Ebru Baybara Demir, Türk mutfağını dünyaya tanıtmaya devam ediyor. Bu kez dünyanın en prestijli eğitim kurumlarından biri olan Yale Üniversitesi’nin davetlisi olarak ABD’ye giden Şef Demir, Yale 2025 Global Table Fellow unvanını alarak önemli bir başarıya daha imza attı. Şef Demir, Türk mutfağını ve özellikle Türk bulgurunu Yale’in mutfağına taşıdı.