Artan maliyetler karşısında ayakta durmakta zorlanan İstanbul’daki fırıncılar, 1 Şubat’tan itibaren ekmeği 3.5-4 TL’den satmaya başlayacak.
İBB Halk Ekmek büfelerinde 1.25 liradan satışa sunulan 250 gram normal ekmek, Cuma gününden itibaren 2 TL’den satılmaya başlayacak. Halk ekmeğe yapılan zamla ilgili Sözcü'ye konuşan Halk Ekmek A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanvekili Özgen Nama, "Yükselen maliyetler karşısında dayanacak gücümüz kalmadı" dedi.
Migros’un Esenyurt’taki deposunda, yüzde 8'lik ücret artışına karşı eylem yapan Depo, Liman, Tersane ve Deniz İşçileri Sendikası (DGD-Sen) üyesi 250 işçinin işine son verildi. DGD-Sen Genel Başkanı Neslihan Acar, “Yaklaşık 250 işçi, bir gecede kapının önüne kondu. Bir ekmek isteyen işçilerin ellerindeki ekmekler de alındı. Bugün, Türkiye’nin her yerinde işçiler bu pervasızlığa, bu hukuksuzluğa karşı direniyor. Bizim buradaki çağrımız halkımızadır. Buradaki sesi duyun" dedi.
Cumhubaşkanı Erdoğan’ın çay alım fiyatlarının artırıldığını açıklamasının ardından Çaykur, çay fiyatına yüzde 43,7 zam yaptı.
Şekere zam üstüne zam gelmeye devam ediyor. Mart ayında şekere yüzde 31 oranında zam yapan Türk Şeker, bu ay itibarıyla yüzde 36,3 ila yüzde 66,6 oranlarında yeni bir zam daha yaptı. Marketlerde bir ayda ikiye katlanan şeker fiyatlarının daha da artması bekleniyor.
PANKOBİRLİK'ten yapılan açıklamada, "Türkşeker tarafından fabrika çıkış fiyatlarında yapılan düzenlemenin, zaruri bir ihtiyacı karşılamakla birlikte şeker üretiminin de devam edebilmesi için üreticilere fırsat verilmesini sağlayacağı kanaatindeyiz" denildi.
İstanbul'da 4 liradan satılan 100 gramlık simit, 5 liraya çıktı.
Ankara'da bugün itibarıyla 100 gram simit 7 TL'den satılmaya başladı. Ankara Simitçiler Odası Başkanı Savaş Delibaş, zammın nedeni olarak girdi maliyetlerindeki artışı gösterdi.