Banner
Gıda Teknolojisi Facebook Gıda Teknolojisi Twitter Gıda Teknolojisi RSS

Etiketler: zehirlenme

Gıda kaynaklı başlıca hastalıklar ve nedenleri



Gıda kaynaklı hastalıklar, genellikle kontamine gıda veya suyun tüketilmesi yoluyla vücuda giren bakteri, virüs, parazit ya da kimyasal maddelerin sebep olduğu, genellikle bulaşıcı veya zehirleyici hastalıklar olarak dikkat çekiyor. 
 

Et ve tavuk dönerde tadarak anlaşılamayan hileler



Et ve tavuk dönerde hile ya da tağşiş yapan işletmeler tüketicinin hem sağlığına hem de cebine zarar veriyor. Bazı tavuk döner işletmeleri 100 gram fiyatına 50 gram verip, içeriğinde de tavuk derisi kullanıyor. Et dönerde ise hileci işletmeler et dönerin içine kıyma, kırıntı et, sakatat hatta tek tırnaklı eti koyabiliyor. Üstelik bunları tadımla anlamak mümkün değil.
 

İstanbul’da sahte içki faciası... Son 1 haftada 17 kişi hayatını kaybetti



İstanbul'da sahte içkiden ölümler artıyor. İstanbul Emniyet Müdürlüğü'nün paylaştığı bilgiye göre, sahte içkiden ölenlerin sayısı son vakalarla sekizden 17 kişiye yükseldi. Geçen yıla kıyasla 2024 yılında ele geçirilen sahte alkol miktarı 4 kat arttı.

Ankara’da sahte içki 33 can aldı



Ankara Valisi Vasip Şahin, kentte sahte içki nedeniyle 33 kişinin hayatını kaybettiğini, 20 kişinin yoğun bakımda tedavi altında olduğunu söyledi.