Banner
Gıda Teknolojisi Facebook Gıda Teknolojisi Twitter Gıda Teknolojisi RSS

Etiketler: zenginleştirme

Funda Elmacıoğlu: Toplum sağlığını korumak için ekmeklerimiz folik asitle zenginleştirilmeli



Türkiye Beslenme ve Sağlık Araştırması 2019 verilerine göre, Türkiye’de demir, D vitamini, B12 vitamini ve folik asit yetersizliğinin sık görülen besin öğesi yetersizlikleri olduğunu belirten İstinye Üniversitesi (İSÜ) Beslenme ve Diyetetik Bölüm Başkanı Prof. Dr. Funda Elmacıoğlu, “Halk sağlığını geliştirmek amacıyla gerçekleştirilen besin zenginleştirme yöntemlerinde öncelikle bu besin öğesi yetersizlikleri göz önünde bulundurulmalı, ekmek gibi temel gıda maddeleri bu gereksinimlere göre zenginleştirilmelidir” diyor.
 
Röportaj: Özgür Çilek / Gıda Teknolojisi Dergisi