Banner
Gıda Teknolojisi Facebook Gıda Teknolojisi Twitter Gıda Teknolojisi RSS

Etiketler: çay

Doğadan tüketicisini Beyazla buluşturuyor


Yayın: 01-11-2012
Kategori: Rafa Çıkanlar
Etiketler: beyaz çay doğadan

Doğadan, çay bitkisinin en tepesindeki körpe tomurcuklardan elde edilen “Beyaz Çay”ı ilk kez tüketicilerle buluşturuyor.


Çay sektöründe sorunların çözümü için herkes elini taşın altına koymalı



Uzun yıllardır yürütülen yanlış politikalardan dolayı Türk çay sektöründe önemli sıkıntıların yaşandığını belirten Rize Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Erdoğan, kalıcı çözümlerin ancak ilgili kurumların birlik ve beraberliğiyle sağlanabileceğini ve bu sebeple her paydaşın üstüne düşen sorumluluğu yerine getirmesi gerektiğini söyledi.


Çayı demleme süresi 10 dakikayı geçmemeli


Yayın: 22-11-2012
Kategori: Gıda

Sakarya Üniversitesi’nde çaylar üzerine yapılan araştırma, tiryakilerin alışkanlıklarını değiştirecek gibi duruyor. Siyah çayda demleme süresi, su kaynadıktan sonra 5 ila 10 dakikayı geçmemeli. Demlenen çay ise 10 dakika beklemeli ve süzgeçten geçirilmeli


Ahmad Tea'den 2013'e sıcacık bir merhaba


Yayın: 29-11-2012
Kategori: Rafa Çıkanlar
Etiketler: ahmad tea çay

Lezzetiyle cezbeden Ahmad Tea, yeni yılda da içinizi ısıtıyor.


Chado ile Mystic Yılbaşı


Yayın: 12-12-2012
Kategori: Rafa Çıkanlar
Etiketler: çay chado

Chado yılbaşına özel,Hindistan’da yetişen özel siyah çay yapraklarının elma ve tarçın ile mükemmelharmanından oluşan Mystic İndia çayı hazırladı.


Kaçak çay 30 kat arttı hayvan dışkısı içiyoruz!


Yayın: 02-01-2013
Kategori: Gıda
Etiketler: çay kaçak çay

Rize Ticaret Borsası Başkanı Mehmet Erdoğan, kaçak çayın yıllık 300 - 500 ton seviyelerinden son 3 yılda yaklaşık 15 bin tona çıktığını söyledi, kaçak çaylarda hayvan dışkısı ile böcek kanı tespit edildiğini açıkladı.


Chado’dan Monday Therapy


Yayın: 17-03-2013
Kategori: Rafa Çıkanlar

Chado, dünyanın farklı bölgelerinden onlarca çeşit çayı Türk tüketicileri ile buluşturdu.

Çay tiryakileri İstanbul’da buluşacak



Uluslararası İstanbul Çay Festivali 5-6 Mayıs’ta İstanbul Bilgi Üniversitesi santralistanbul Kampüsü’nde gerçekleştirilecek.
 

KAYLA GURME karadut lezzetini Türkiye’den sonra dünyaya da sevdirecek


Yayın: 20-02-2020
Kategori: Gıda

2015 yılında “en doğal karadut ürünlerini müşterilerine ulaştırmak” amacıyla yola çıkan ve karadut suyu, karadut çayı, karadut lokumu ve karadutlu Türk kahvesi lezzetlerini Türkiye ile tanıştıran Kayla Gurme, ihracatta da önemli mesafeler kat etti. Firmanın kurucusu Mustafa Tayfur Güneş ile devam eden çalışmaları ve geleceğe yönelik hedefleriyle ilgili bir söyleşi gerçekleştirdik.
 

Gıda Mühendisleri Odası’ndan “tarihi geçmiş çay” açıklaması


Yayın: 15-11-2020
Kategori: Gıda

İzmir'de depremzedelere tarihi geçmiş çay dağıtıldı. Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği (TMMOB) Gıda Mühendisleri Odası İzmir Şube Yönetim Kurulu Başkanı Uğur Toprak, depremzedelere tarihi geçmiş çay dağıtımına ilişkin yazılı bir basın açıklaması yayımladı.